Ziekte in beukenhaag - help
#1
do, 03/07/2008 - 22:34
Ziekte in beukenhaag - help
Hoi, sinds verleden jaar oktober is mijn tuin volledig vernieuwd. Er staan nu heel wat beukenhagen in, heel veel meters. Sinds dit seizoen zijn deze planten aan het groeien nl de meesten toch.
Echter sinds +/- 1 week lijkt het erop dat meerdere haagplanten aan het afsterven zijn. De bladeren beginnen bruin te worden en dit gaat blijkbaar verder op de gezonde haagplanten.
Dit is toch wel ff schrikken ! Ze lijken er allemaal aan te bezwijken.
Wat kan dit zijn ?
Wie kan me informatie geven en aangeven wat ik eraan moet doen ?
Dit kan verschillende oorzaken hebben:
- te weinig water gegeven
- slechte kwaliteit plantgoed bijv. matig wortelgestel, wortels uitgedroogd tijdens transport, te vroeg gerooid (beuken zijn gevoelig voor te vroeg rooien; doordat het najaar de laatste jaren warm was komen planten later in rust, sommige kwekers kunnen hier niet op wachten en beginnen te vroeg met rooien)
- de beuk leeft in symbiose met een schimmel. Is deze schimmel in de grond niet aanwezig dan kan een beuk soms lastig aanslaan. Bij het planten van een beukenhaag is het verstandig een middel als Hagen AZ van Ecostyle te gebruiken. In zulk soort middelen zitten micro-organismen die het aanslaan van de beuk bevorderen.
- matige kwaliteit van de tuingrond
- 'verplantingsshock'. Soms gaan nieuw geplante struiken of bomen dood zonder duidelijk aanwijsbare reden. Om toch een 'oorzaak' te hebben is er de term 'verplantingsshock'. De menselijke geest moet immers rust hebben!
Gegroet, de tuinprins
hallo...ik zou graag willen weten hoe het afgelopen is...mijn haag gaat er nl op dezelfde manier aan!
helllupppp
mvg hetty
Ik weet het : het gaat nl om spint of rode spint . Dus er moet asap gesproeid worden om dit tegen te gaan want het zit niet enkel in mijn beukenhagen maar ook in de taxushagen en de dennebomen. Een echte miserie !
Heb al de nodige sproeistoffen gehaald, nu nog wachten tot het stopt met regenen.
Het gaat hier om de Beukenluis. 2 keer in 10- dagen aan de onderkant van het blad bespuiten met ADMIRE en het is opgelost.Het is overigens wel belangrijk dar er bacteriegroei kan plaats vinden bij de wortels. Het mengen met VIVIMUS kan veel ellende voorkomen.
Op de sproeistoffen staat vermeld : 1x spuiten en dit is dan ok voor het ganse seizoen. Het was een potje met korrels dat ik volledig in de sproeier moest doen + 10 L water: de naam MASAI 25WG.