Het is overduidelijk een Ilex Crenata, oftewel een Japanse Hulst; een import-buitenbonsai. Als je ff op deze naam zoekt via google+afbeeldingen; vindt je vergelijkbare foto's. (sorry Greenconnection) Groetjes, Jacqueline
ik ken Ilex crenata uitsluitend als Ilex crenata 'Convexa' met bolle, glimmende blaadjes. Dit is dan de echte I. crenata. Bedankt voor je correctie, Jacqueline!
Beste Charlottev, Ik ben maar zo vrij om gelijk de desbetreffende info./verzorging hieronder te plaatsen; mocht je nog vragen hebben, dan kun je die hier altijd stellen.
Ilex Crenata bonsais zijn zeer traag groeiende planten. Maar door regelmatig nieuwe groei terug te snoeien ontstaat een zeer mooie fijne vertakking.
Plaats: Zon, halfschaduw en zelfs zeer diepe schaduw. Op moeilijke plaatsen in huis is de Ilex aan te raden. Op extreem warme dagen de boom uit de hete middag zon houden om blad verbranding te voorkomen. In de winter enige bescherming bieden tegen de vorst, regen en de uitdrogende wind, door hem in de schuur of kas te zetten.
Grond en verpotten: Verpotten om de twee jaar in de lente. Gebruik een grondmengsel van één deel akadama, twee delen turf, twee delen fijn grind of grof zand.
Voeding en bemesting: Vanaf april om de twee tot drie weken vloeibare mest. Het liefst Biogold met een NPK van 5,5-6,5-3,5 van eind maart tot eind zomer. Vanaf september geen stikstof meer tenzij de plant in huis overwintert. Geef dan om de 4 weken een klein beetje voeding. Als hij in de schuur of kas overwintert geef dan mest met een NPK van 0,10,10. Dit om de boom goed te laten afharden en de wortels voor te bereiden op de winter.
Watergift: Dagelijks in de zomer, in de winter de kluit vochtig houden op extreem warme dagen het loof besproeien
Snoei: Laat de nieuwe groei ongeveer 1 tot 1,5cm uitgroeien knip dit dan terug tot 2 of 3 blaadjes. Zo ontstaat een zeer mooie fijne vertakking. Storende takken of het uitdunnen van het loof kan het hele jaar door. Pas op met bedraden de takken zijn erg breekbaar.
Nog een foto...
Ulmus parvifolia.
Het is overduidelijk een Ilex Crenata, oftewel een Japanse Hulst; een import-buitenbonsai. Als je ff op deze naam zoekt via google+afbeeldingen; vindt je vergelijkbare foto's. (sorry Greenconnection)
Groetjes,
Jacqueline
ik ken Ilex crenata uitsluitend als Ilex crenata 'Convexa' met bolle, glimmende blaadjes. Dit is dan de echte I. crenata.
Bedankt voor je correctie, Jacqueline!
Beste Charlottev,
Ik ben maar zo vrij om gelijk de desbetreffende info./verzorging hieronder te plaatsen; mocht je nog vragen hebben, dan kun je die hier altijd stellen.
Ilex Crenata bonsais zijn zeer traag groeiende planten. Maar door regelmatig nieuwe groei terug te snoeien ontstaat een zeer mooie fijne vertakking.
Plaats:
Zon, halfschaduw en zelfs zeer diepe schaduw. Op moeilijke plaatsen in huis is de Ilex aan te raden. Op extreem warme dagen de boom uit de hete middag zon houden om blad verbranding te voorkomen. In de winter enige bescherming bieden tegen de vorst, regen en de uitdrogende wind, door hem in de schuur of kas te zetten.
Grond en verpotten:
Verpotten om de twee jaar in de lente. Gebruik een grondmengsel van één deel akadama, twee delen turf, twee delen fijn grind of grof zand.
Voeding en bemesting:
Vanaf april om de twee tot drie weken vloeibare mest. Het liefst Biogold met een NPK van 5,5-6,5-3,5 van eind maart tot eind zomer. Vanaf september geen stikstof meer tenzij de plant in huis overwintert. Geef dan om de 4 weken een klein beetje voeding. Als hij in de schuur of kas overwintert geef dan mest met een NPK van 0,10,10. Dit om de boom goed te laten afharden en de wortels voor te bereiden op de winter.
Watergift:
Dagelijks in de zomer, in de winter de kluit vochtig houden op extreem warme dagen het loof besproeien
Snoei:
Laat de nieuwe groei ongeveer 1 tot 1,5cm uitgroeien knip dit dan terug tot 2 of 3 blaadjes. Zo ontstaat een zeer mooie fijne vertakking. Storende takken of het uitdunnen van het loof kan het hele jaar door. Pas op met bedraden de takken zijn erg breekbaar.
Groetjes,
Jacqueline
P.S.: Vergissen is menselijk Greenconnection :-)
Bedankt voor de info!