Hallo mensen,
Ik heb zo juist een luchtpomp aangeschaft. Met kraantjes, waaraan je dus meerdere bruisballen of andere dingen aan kunt sluiten, wie weet wat het ''beste'' is om aan te sluiten op een kraantje? Zelf dacht ik aan een cirkelvormig platform. (zie afbeelding)
het zijn niet de luchtbelletjes die tellen het is de beweging van het wateroppervlak die van belang is. Zuurstof wordt opgenomen door de beweging van het water. een 5 a 10 cm onder het wateroppervlak hangen, (deze die de meeste beweging geeft). De zuurstof ballen niet dieper hangen want anders gaan ze de bodem omwoelen.
Als je veel zuurstofplanten in de vijver hebt, is het dan nog nodig om een
luchtpompje aan te sluiten?
Nee, nodig is het niet, veruit de meesten zullen geen luchtpomp in een vijver hebben en nog minder hebben hem nodig. Zoiets heeft alleen zin bij erg scheve vis/plant verhouding of bij hoge concentraties veel zuurstof behoevende vis.
Ruud
Het al dan niet steken van een zuurstofpomp,fontein,... hangt af van de soorten vis en de hoeveelheid. Vooral windes hebben zeer zuurstofrijk water nodig en dan kan dit vooral in dit weer weleens nuttig zijn en dan zal je het met zuurstofplanten alleen niet redden.Ook in de winter kan je dit gebruiken tegen het dichtvriezen van de vijver. Het gebruik ervan heeft meer positieve dan negatieve invloeden op uw vijver.zuurstofplanten
in een vijver worden gebruikt om het water helder te houden ze leven van (co2 en zonlicht)net als algen en ze worden dus niet gebruikt om uw vissen te voorzien van zuurstof het is een grote mythe dat zuurstofplanten veel zuurstof afgeven in het water van zodra een deel van de plant boven het wateropp is geeft ze dan ook de meeste zuurstof af aan de lucht en niet in de vijver.het probleem is dat de meesten een vijver hebben die te klein is
met veel vissen
@KristofD: Die mythe zorgt er echter wel voor dat vissen in de natuur overleven. Ik heb in een natuurlijk meer of vijver nog nooit luchtpompjes of fonteinen aan het werk gezien!
Maar dan spreken we natuurlijk wel over de natuur en niet over e
polplastron u had een filter dus een pomp die zorgt voor water dat in beweging is dus....Ik heb niet gezegd dat een luchtpompje zuurstof in het water steekt het zorgt voor beweging het is eender wat een beekloop,fontein,...
waarom steekt de brandweer soms bij vissterfte in een vijver bij zeer warm weer een pomp in het water inderdaad om het water zuurstof te laten opnemen.
de natuur kan het niet altijd zelf en zeker niet bij natuurvijver die door de mens zijn aangelegd.
Dat klopt: die waterpomp zorgt ook voor beweging, maar dan minder storend dan van een luchtpomp.
En natuurlijke vijvers of hun verwanten kunnen mits goed verstand zeker zonder pompjes of zo.
Dat de brandweer moet gaan helpen is enkel omdat die zogenaamd natuurlijke vijvers veel te weinig beplanting hebben en vaak ook nog eens te sterk vervuild zijn omdat er massa's eenden, ganzen en zwanen op zitten!