Deze plant heb ik van de zomer uit het bos gehaald. Tis familie van de winde, maar welke van de 600 weet ik niet. De foto laat goed de bladvorm en bloeiwijze zien.
Deze foto is van begin september. De uitbundige bloei en zaadvorming later zegt mij dat dit een eenjarige plant is die volgend jaar weer uit de zaadjes opkomt. Klopt dit?
Als hij uit het bos komt denk ik eerder aan Fallopia dumetorum (Heggenduizendknoop). Eventueel komt ook Fallopia convolvulus (Zwaluwtong) in aanmerking. Beide (net als F. scandens) vroeger bekend als Polygonum.
Top! Dan heb ik 'm goed klaar staan voor volgend jaar. kan ik m'n hele balkon vol laten groeien. Nu we toch aan het determineren zijn... Ben benieuwd naar de plantkennis hier. Wie weet welke plant dit is:
Tis 'n salvia soort. De enige echte Salvia Divinorum. Ze staat nu binnen vanwege de vorst, dus geen bloemetjes (die zijn trouwens weinig spectaculair) Maar volgend jaar op 't balkon zal ze wel gaan bloeien.
Salvia is niet echt drugs. Ik zie mezelf niet zo snel hele planten kauwen om een beetje effect te hebben... Meer van dat soort planten, tja t gebruikelijke maar dat gaat niet in de winter... Heb deze herfst wel wat andere bloemen gekweekt. Die van de mycelische kant. fotootjes van de eerste vlucht.
heb net de voorraad in Hengelo gecheckt. te vinden op de woonaccessoire- of showroomafdeling. de prognose is dat ze hard gaan, 2.99 p/st fotootje van iets bijzonders uit m'n collectie. Dioscorea Elephantipes uit zuid afrika. deze groeit ook echt in de winter niet in de zomer.
dit is 'n foto van de caudex. het verdikte stugge vochtreservoir van de plant. heb de plant gekregen als knolletje met 1 sprietje met 10 blaadjes eraan, toen was de caudex half zo groot. de plant verdraagd langdurige droogte en volle zon. word heel oud.
Polygonum scandens.
Ned.: Bruidssluier, een van de vele duizendknopen.
Deze foto is van begin september. De uitbundige bloei en zaadvorming later zegt mij dat dit een eenjarige plant is die volgend jaar weer uit de zaadjes opkomt. Klopt dit?
Klopt, de plant is 1-jarig, in tegenstelling tot de echte bruidsluier Fallopia.
Als hij uit het bos komt denk ik eerder aan Fallopia dumetorum (Heggenduizendknoop). Eventueel komt ook Fallopia convolvulus (Zwaluwtong) in aanmerking. Beide (net als F. scandens) vroeger bekend als Polygonum.
Ruud
Top! Dan heb ik 'm goed klaar staan voor volgend jaar. kan ik m'n hele balkon vol laten groeien. Nu we toch aan het determineren zijn...
Ben benieuwd naar de plantkennis hier.
Wie weet welke plant dit is:
@ruud
inderdaad het is de heggenduizendknoop. eindelijk de juiste naam van het plantje gevonden. Dank!
Doet mij denken aan de een of andere Impatiens, heb je een foto van bloem of knop?
Ruud
Heeft wel wat weg van een Salvia soort. Zelfs Stevia komt in aanmerking.
Tis 'n salvia soort.
De enige echte Salvia Divinorum.
Ze staat nu binnen vanwege de vorst, dus geen bloemetjes (die zijn trouwens weinig spectaculair) Maar volgend jaar op 't balkon zal ze wel gaan bloeien.
.... dus drugs, nog meer van zulk soort planten :) ?
...ach, wat cactussen en zo...
Ruud :)
Salvia is niet echt drugs. Ik zie mezelf niet zo snel hele planten kauwen om een beetje effect te hebben...
Meer van dat soort planten, tja t gebruikelijke maar dat gaat niet in de winter...
Heb deze herfst wel wat andere bloemen gekweekt. Die van de mycelische kant.
fotootjes van de eerste vlucht.
Fittonia Albivenis 'Skeleton' verkrijgbaar bij Ikea , Intratuin e.a.
....dan toch zeker in de opruimhoek.....
heb net de voorraad in Hengelo gecheckt. te vinden op de woonaccessoire- of showroomafdeling.
de prognose is dat ze hard gaan, 2.99 p/st
fotootje van iets bijzonders uit m'n collectie.
Dioscorea Elephantipes uit zuid afrika. deze groeit ook echt in de winter niet in de zomer.
dit is 'n foto van de caudex. het verdikte stugge vochtreservoir van de plant. heb de plant gekregen als knolletje met 1 sprietje met 10 blaadjes eraan, toen was de caudex half zo groot.
de plant verdraagd langdurige droogte en volle zon. word heel oud.
Leuke planten, die met een caudex.
Ruud