hop

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/02/2005 - 13:10
minema

hop

Vorig jaar plantte ik op aanraden van een tuinier, hop (humulusinfo-icon lupulus) om langs een rozenboog te klimmen. Sterke groeier en mooie hopbellen eind augustus, weet je wel? Maar noppes, nul bellen en een schrale groei. Ik weet dat de vrouwelijke planten de hopbellen produceren, maar wat kan de oorzaak zijn van deze desilusie...?

ma, 07/02/2005 - 14:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat de plant eerst moet aanslaan, ik heb 5 jr. geleden een hop-plantje uit de berm meegenomen (in Twente) en het duurde 2 jaar voor hij echt flink ging groeien. Hij staat bij mij vrij donker, op het noorden maar wel beschut.

di, 08/02/2005 - 12:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had vorig jaar ook geen bellen, de kweker heeft mij nu gezegt dat ik mijn plant in de zomer heel veel water moet geven . Ik ga het alvast proberen.
Ook succes,
Tournesol

we

di, 08/02/2005 - 12:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had vorig jaar ook geen bellen wel veel bloemen, de kweker heeft mij nu gezegd dat ik mijn plant in de zomer heel veel water moet geven tegen het verdrogen. Ik ga het alvast proberen.
Ook succes,
Tournesol

we

di, 08/02/2005 - 15:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hop is een gevoelige plant, die niet overal groeit. Hop stelt geen bijzondere eisen aan de grond(soort). Op een wat vochthoudende grond voelt de plant zich het prettigst. Vanaf half april schieten de nieuwe scheuten de lucht in. Dit is ook de tijd om de plant langs gespannen draden te leiden. De plant is linkswindend. Heeft de hop eenmaal verticaal houvast, dan groeit hij in een mum van tijd tot een hoogte van wel vijf meter. De hop groeit goed en snel in verticale toestand, maar aan horizontaal moeten groeien heeft de hop kennelijk een hekel.

do, 10/03/2005 - 23:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hop is van oorsprong een bosplant die van schaduw en groeien op humuslagen houdt. Ik merkte bij mij in de tuin dat hij het dus het beste deed in de schaduw. In de zon werd ie gelig en ielig. Ik had echter een wilde, misschien dat gekweekte het beter doen? Het zou iig een oorzaak kunnen zijn.
Dus ik zou 'm verplaatsen naar een schaduwplek en iets anders op je boog laten groeien.
Denk er ook aan dat, als ie eenmaal aanslaat, hij groeit als een gek en heel erg veel ondergrondse scheuten produceert alle kanten op en dat de stengels weerhaken hebben die pijnlijke schrammen op je armen en gezicht kunnen maken.

di, 22/03/2005 - 17:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb al een paar jaar bellen in mijn hop, maar heb nog nooit een bloem gezien... weet je zeker dat het geen mannetje is? dan wacht je tevergeefs.

Onderwerp gesloten