Wat voor een boom is dit

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/10/2015 - 13:32
steven16v

Wat voor een boom is dit

Weet iemand wat voor een boom dit is?
Ik ben van plan 2 van deze bomen langs mijn oprit te plaatsen. Ze staan dan vol in de zon en wind. Zijn deze bomen daar geschikt voor.
En kun je deze bomen nog snoeien zodat je ze wat kunt vormen en een beetje klein kunt houden of is dat geen optie bij deze boom?

Wat voor een boom is dit
wo, 21/10/2015 - 13:33
steven16v

Nog een foto

Wat voor een boom is dit
wo, 21/10/2015 - 14:31
GreenConnection

Lijkt me Liquidambarinfo-icon styraciflua, amberboom. Zoals de foto weergeeft, kan deze boom tegen zon en wind. Snoeien kan, maar gaat wel ten koste van de natuurlijke groeivorm.

wo, 21/10/2015 - 21:00
Carib

Lijkt me een soort esdoorn. Het blad van de Liquidambarinfo-icon is vijf- tot zeventallig en niet zo onregelmatig ingesneden maar fijngezaagd. Bovendien is de rode herfstkleur veel dieper rood en niet zo oranjerood als hier op de foto. Zelf zou ik er niet voor kiezen een boom te planten die je klein moet houden met snoeien. De meeste bomen worden er niet mooier van en er zijn genoeg kleine bomen te vinden die vast aan je wensen voldoen.

do, 22/10/2015 - 01:21
WiPe

Als je Liquidambarinfo-icon styraciflua wil aanplanten, en d eboom mag niet te groot worden, kun je misschien best Liquidambar styraciflua 'Gumball' overwegen. Wat de herfstkleur betreft: die kan bij amberbomen heel erg verschillen van boom tot boom. Maar als je echt zeker wil zijn dat het om amberboom gaat, moet je naar de bladstand kijken. De bladeren van Liquidambar staan afwisselend, terwijl die van Acerinfo-icon tegenoverstaand zijn. Een ander, simpel trucje is de geur van het gekneusde blad. dat is typisch, amberachtig bij Liquidambar.

do, 22/10/2015 - 11:22
tuinprins

Van een afstand zou ik zeggen dat het om Acerinfo-icon rubrum of Acer x freemanii gaat. Acer freemanii is een kruising tussen Acer rubrum en Acer saccharinum (zilveresdoorn). Bekende cultivars van Acer freemanii zijn 'Jeffersred' en 'Autumn Blaze'. Het zijn park- en straatbomen die snel te groot worden voor de gemiddelde Nederlandse tuin.
Op basis van de foto van het blad denk ik dat het gaat om een cultivar van Acer freemanii. Tussen de verschillende cultivars zit iets verschil in de bladvorm. Zie:
https://tinyurl.com/y38solfe
Wil je zeker zijn dat het geen Liquidambarinfo-icon is dan moet je de tips van WiPe hierboven volgen.
De herfstkleur van Liquidambar 'Gumball' is in de volle grond bijna altijd teleurstellend. Iemand andere ervaringen?
Gegroet, de tuinprins

ma, 26/10/2015 - 16:40
GreenConnection

-@steven16v : mee eens?

Onderwerp gesloten