Pachira Aquatica Sterft Af
#1
ma, 13/03/2017 - 22:12
Pachira Aquatica Sterft Af
Sinds de zomer heb ik een Pachira Aquatica op mijn studentenkamer staan. Een erg leuke plant vind ik zelf. Hij staar voor het raam aan de noordkant van het huis. Nou zijn er sinds de winter groepjes bladeren stukje bij beetje gaan verkleuren, vanaf de top vaak, van geel naar bruin. Hierna vallen ze van de plant af, of kun je ze zonder moeite er vanaf 'trekken'. Ik heb de plant een tijdje eens in de 3 weken water gegeven, maar ik ben hem de laatste tijd meer water gaan geven innde hoop dat dit verschil maaktte.
Ik heb zelf gezocht wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn, en dacht dat het aan twee dingen zouden kunnen liggen. Mjn kamer heeft namenlijk een gaskachel, die ik savonds niet aan heb staan. Mijn theorie was dat de plant niet goed tegen de droge lucht kon van de kachel (hij staat er 1m vandaan). Of dat de plant het niet fijn vind om van 20 graden overdag naar vrij fris in de avond te gaan. Ik zat dan zelf ook te wachten tot de zomer, in de hoop dat de plant dat zou overleven.
Echter ben ik laatst nog een keer goed naar de plant wezen kijken, en zag tot mijn schrik dat de stam aan de onderkant droog was, en ik hem op sommige plekken in kon drukken (de buitenkant van de stam in tact, maar maakt dan een knisperend geluid en geeft makkenlijk mee) dit is niet rond de gehele stam, en alleen aan de onderkant. Maar ik vrees dat het niet veel goeds betekend.
Ondertussen heeft de plant ook nouwenlijks gezonde clustertjes bladeren over. Heeft iemand nog een idee hoe ik de plant zou kunnen redden? Bedankt voor de reacties!
Frits
Nog een foto
Nog een foto
Als de stam ingedroogd is, is de plant niet meer te redden. Dit is een moerasplant, die veel water behoeft.
Dat zou zeer spijtig zijn. Het vreemde is dat de winkel waar ik hem gekocht heb voorschreef de plant eens in de 3 weken flink water te geven.
Veel winkels zijn slecht op de hoogte van de verzorging van hun producten! Waarom denk je dat de soortnaam van deze Pachyra, 'aquatica' luidt?
Aangezien ik nieuwschierig was, en het boompje op het moment geen rooskleurige toekomst heeft, heb ik het uitgedroogde stukje korst van de stam eraf gehaald. Hieronder is duidenlijk de 'echte' stam te zien, alleen tussen de korst en de stam zitten een paar vochtige, zeer donkergroenne plekken. Om deze plekken zit wat lijkt op orajne en witte schimmel.
Zijn dit tekenen van een ingedroogde stam, of heeft het boompje last van een schimmel?
De schimmel is ontstaan na afsterven en groeit op de dode stam.