hoogte bomen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 06/07/2005 - 02:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoogte bomen

weet iemand of er een limiet is van de hoogte van bomen in een woonwijk en kan ik daar wat aan doen i.v.m. met de bomen van mijn buurman.

wo, 06/07/2005 - 17:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zit met hetzelfde probleem, de bomen van de buren zijn wel 30-40 meter hoog daardoor hebben we om 16.00 uur geen zon meer in de tuin.
In het najaar hebben we veel last van de bladeren op ons (platte)dak en de dakgoten alle afvoeren raken dan verstopt.
We hebben er veel werk aan. Volgens mij kan je er juridisch niets aan doen, maar misschien weet ieman wat er evt wel aan kan worden gedaan.

wo, 06/07/2005 - 21:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is geen limiet aan de hoogte alleen aan de afstand tot de erfscheiding (2 meter).

Alleen in geval van erge overlast en potentiële schade kan er wat tegen gedaan worden. Vallend blad of schaduw worden daar niet toe gerekend

do, 07/07/2005 - 09:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Demis

Ik kreeg deze reactie van je

beste Willem V
Allereerst bedankt voor je reactie
De erfscheiding mag die niet hoger zijn dan 2 meter?
Vallend blad en schaduw heb ik ook last van maar ik heb nog meer last van
dat mijn grond bijna geen water bevat omdat zijn bomen al het water
wegzuigt, dus er wil bij mij bijna geen plant groeien, is dat misschien wel
een goede reden om er werk van te maken
groeten Demis

de erfscheiding mag meestal niet hoger zijn dan 180 cm. Bomen (volgens mij met een stamdikte van meer dan 10 cm op 130 cm hoogte) moeten minimaal 2 meter van de erfgrens afstaan.

Droogte lijkt mij geen gegronde klacht, maar misschien eens navragen bij de gemeente

Willem

zo, 24/07/2005 - 18:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, daar wordt niet aan gedacht met planten dat bomen behoorlijk hoog kunnen worden. Er zijn er maar een paar die geschikt zijn voor kleine(re) tuin(en). Wij hebben in ons dorp veel bomen, ook in de woonwijk. Onderling hier in de buurt hebben wij wel aan buren gevraagd om te snoeien. De een ging daar op in en heeft de boom flink uitgedund, hij liep het jaar erop weer uit, maar is toch minder hoog. De andere buur was niet van plan om iets te doen, want kon het niet zelf. Daarop is de benadeelde buur die geen zon meer kreeg in zijn tuin gaan vragen of hij het mocht snoeien en dat is gelukt. Over het algemeen krijg je niet echt hulp met je vraag, zelfs niet van de gemeente ! Die hebben toen niets gedaan, even gekeken en gauw weggelopen. Het komt vaak voor en juridisch inderdaad een moeilijk verhaal, het komt er op neer dat je er met elkaar maar moet zien uit te komen. Dat de wortels daardoor door alle tuinen lopen, dat klopt, maar gelukkig wortelen de meeste bomen diep en pakken daar het grondwater op. Ik moet in mijn tuin bij sommige struiken wel regelmatig wat meer water geven, maar daar heb ik nu geen moeite meer mee. Hoop dat je hier wat aan hebt?

Onderwerp gesloten