Voorkom waterverspilling en bespaar op je kosten
Gelukkig is water in ons land niet erg duur. Toch kun je nog relatief veel kwijt zijn aan water als je er veel van gebruikt. Dat is dus een goede reden om geen water te verspillen. Bovendien is het sowieso verstandig om niet meer water te gebruiken dan je nodig hebt. Het reinigen van water kost namelijk veel energie. Wie milieubewust is, verspilt dus liever geen water. Ben jij benieuwd naar hoe je waterverspilling kunt tegengaan en zo ook op de kosten kunt besparen? Lees dan verder!
Douche niet te lang en laat de kraan niet voor niets aanstaan
Om te beginnen is het aan te raden om niet al te lang te douchen. Je hoeft niet lang te douchen om schoon te worden. Daarnaast laten veel mensen hun kraan onnodig lang aanstaan. Als je de kraan aan laat terwijl je wegloopt van de wasbak zal dit ook water kosten. Gebruik je de kraan, dan is het dus aan te raden om hier bij te blijven en om deze weer uit te zetten als je hem niet meer nodig hebt. Zo kun je je watergebruik al aardig beperken.
Waterverspilling in de tuin
Ook in de tuin vind vaak veel waterverspilling plaats. Zet je bijvoorbeeld een opblaaszwembad op, dan is het goed om te beseffen dat hier erg veel water in gaat. Je kunt bijvoorbeeld voor een kleiner zwembad kiezen om je watergebruik te beperken. Ook kun je bijvoorbeeld in een plas of openbaar zwembad gaan zwemmen. Wil je toch graag thuis zwemmen, vul het zwembad dan niet te vaak opnieuw met water. Probeer het water zo lang mogelijk te gebruiken.
Nog een manier om waterverspilling tegen te gaan is door te investeren in een beter beregeningssysteem. Veel mensen hebben een beregeningssysteem om hun gazon en planten netjes te houden. Een groen gazon is natuurlijk fijn, alleen raden we je wel aan om voor een systeem met regensensor te kiezen. Het systeem zal dan geen water verbruiken terwijl het regent. Dat is immers overbodig en dus een vorm van waterverspilling.
Ook een regenton is geen gek idee
Het is helemaal geen gek idee om een regenton aan te schaffen. Als het regent kun je de ton openen om regen op te vangen. Die regen kun je hierna bijvoorbeeld gebruiken om de planten in je tuin water te geven. In een regenton kan vaak zo’n 200 liter. Je kunt met een volle regenton dus heel wat planten water geven!
Bovenstaande tips kunnen een hoop schelen
Met de tips hierboven kun je heel wat waterverspilling tegen gaan. Ondanks dat water niet duur is, kan dit je dus alsnog een aardig bedrag schelen. Bovendien is het ook beter voor het milieu als je bovenstaande tips gebruikt. Waterverspilling zorgt er namelijk voor dat men meer energie moet gebruiken om water te reinigen. Als iedereen deze tips zou toepassen zou er véél minder water verspild worden. Het is dus zeker geen gek idee om eens na te gaan of jij deze tips ook kunt toepassen.
Categorie:
Klimaat
Reactie toevoegen