aaltjes tegen slakken
#1
za, 23/03/2013 - 15:07
aaltjes tegen slakken
In mijn zoektocht tegen slakkenbestrijding kwam ik iets tegen dat biologisch zou werken, nl. phasmarhabditis. Dit werkt alleen tegen naaktslakken. Omdat ik ook wat eetbare planten neerzet zou ik willen vragen of iemand er ervaring mee heeft opgedaan, ik kreeg de indruk dat het vrij nieuw op de markt was. Wie helpt?
Als je hier over slakken begint........:)
https://peekURL.com/zKCjpAZ
Uitkijken geblazen.. ;-)
Een slak in zijn holletje
panikeerde in zijn bolletje
hij werd bovendien
wat hij niet had voorzien
bedreigd door een knolletje
hihi
er staat:In mijn zoektocht tegen slakkenbestrijding
volgens mij valt het mee mosmanneke:)
Niemand een antwoord hierop? Volgens mij zit knolletje nog steeds met slakken...
Birdy moet maar even wegkijken.. :)
Wat je nooit moet doen is phasmarhabditis gebruiken. Om het woord alleen al.
Wordt iedere nieuwkomer op dit forum zo flauw weggezet? Maar misschien helpt het als ik de naam van de site erbij zet waar de info. opstaat. https://tinyurl.com/y6q6qd5v Als ik het goed begrijp parasiteren de aaltjes op de naaktslak en als de slakken verdwijnen verdwijnen de aaltjes ook. Maar ja zo'n site vindt eigen produkten altijd goed, vandaar nogmaals mijn vraag heeft iemand ervaring met dit middel?
Sorry, ik hoop dat je blijft?
Slakken zijn nuttige dieren. Ze dienen als voedsel voor andere dieren kunnen gezien worden als opruimers en stimuleren de humus vorming in de tuin. Besteed meer aandacht aan de bescherming van je eetbare planten in plaats van uitroeiing van de slakken. Gedoog ze, dan ben je tenminste natuurvriendelijk bezig volgens het principe leven en laten leven.
Zelf heb ik hier geen ervaring mee maar wel al overwogen aaltjes in te zetten 3 jaar geleden toen ik
veel engerlingen vond bij het verplanten van rozen. Je kan ze bestellen in de tuincentra.
Waarom zou je geen natuurlijke middelen mogen gebruiken? Ik heb ooit wel larven van
lieveheersbeestjes gekocht en uitgezet in de tuin. In feite gaat het hier toch over gelijkaardige
dingen?
Deze inzet van aaltjes tegen slakken is niet nieuw en wordt in Groot Brittannië al vele jaren toegepast. Ook in de biologische teelt worden ze gebruikt.
Of ze effectief zijn? Ik heb ze zelf nooit gebruikt. Ik heb me er ook niet zo in verdiept maar ik vermoed dat je de substantie waar de aaltjes in zitten moet vermengen met water en dan via een gieter moet verspreiden over je tuin. Ik denk dat je de slakken met het water moet raken en dat dan de aaltjes hun werk kunnen doen. Als dat op deze wijze moet gebeuren dan is het grote probleem dat de slak verscholen kan zitten onder een blad en dus niet door het water geraakt kan worden. Of hij kan de hort op zijn ...
De overlast van slakken verschilt van jaar tot jaar. In een vochtige/natte zomer zoals vorig jaar zijn slakken een echte plaag. Ik had maar een bloem in mijn enigste Dahlia .... (heb niets tegen de slakken in de tuin gedaan). Ook verschilt het aantal slakken van tuin tot tuin. In een natuurlijke tuin bivakkeren meestal meer slakken dan in een grindtuin.
Ik denk dat je slakken beter kunt bestrijden met biologische slakkenkorrels. Bij kwetsbare planten een paar slakkenkorrels leggen (niet het halve pak, heeft geen enkel nut) en dat om de paar dagen of iedere week herhalen.
Gegroet, de tuinprins
Dank jullie wel voor de reacties hier kan ik meer mee uit de voeten. Ik moet het maar eens uitproberen
Laat je misschien ook weten hoe het gegaan is? Zou interessant zijn om dit te weten.
Ik heb goede ervaring met ECOstyle producten.