Allium
#1
zo, 31/10/2010 - 10:52
Allium
Toen ik 5 jaar geleden tussen het veldje Perovskia een aantal Allium plantte, had ik er geen idee van hoezeer deze bollen zouden vermeerderen.
Het gaat volgens mij om Allium sphaerocephalon. Wanneer ik tussen de Perovskia ga wieden ruikt het er sterk naar ui en bij elke steek van de spade komen ze talrijk te voorschijn.
Op een tuinbeurs onlangs vertelde een standhouder van bloembollen dat ze eetbaar zijn... Is dit zo? Ik dacht dat sierui niet eetbaar was?
Als je de knolletjes doorsnijdt zie je geen uienrokken zoals dat normaal voorkomt.
Wie weet hierop een antwoord?
Dank u.
Ik durf niet te zeggen of het trommelstokje eetbaar is. Ik denk wel eetbaar , maar niet bijzonder smakelijk. Niet alle Allium hebben rokken, zo kweek ik al jaren Allium ampeloprasum (oerprei). Die heeft ook geen rokken en dat is trouwens ook net onkruid. De knoflook heeft trouwens ook geen rokken.
De persoon die me deze informatie gaf vertelde ook dat de bekende zure uitjes met deze Allium worden gemaakt. Ik heb daar toch mijn twijfels over.
Grtjs,m
Volgens mij zijn de bekende zure uitjes Sint Jans uitjes.
Die hebben overigens wel rokken.