colombiaanse peper
#1
za, 02/09/2006 - 00:48
colombiaanse peper
Ik heb een colombiaanse peper gekregen en gezaaid. Nou doet ie het, hij bloeit met kleine paarse bloemetjes.
Mijn vraag is, wanneer zijn die pepers rijp? Er komen kleine paarse pepertjes aan. Kun je die gewoon eten? En evt invriezen?
Groet van Moniek.
Het type Columbiaanse peper ken ik niet maar ik heb ooit op een peperkas gewerkt. De pepers zijn rijp als de vruchten niet langer zacht en dof zijn maar hard en glimmend. Ze zijn dan nog groen. Vervolgens kleuren ze rood. Ze kunnen zowel groen, bont als rood geplukt worden. Zijn ze meer dan ongeveer driekwart gekleurd dan verkleuren ze verder naar rood. Of de smaak nog erg wijzigt weet ik niet, qua scherpte is er weinig verandering.
(het bovenstaande gaat uiteraard ook op voor paprika's, is immers zelfde plant maar ander ras, maar paprika's worden merkbaar zoeter)
Ruud
over het algemeen word een periode van 5 weken na opening van de bloemen in acht genomen. De vruchten zijn dan rijp, maar kunne nog verder worden afgerijpt