eetbare zaadjes en bloemen
#1
di, 30/06/2009 - 19:20
eetbare zaadjes en bloemen
Mag je de zaadjes en bloemen van Rucola, spinazie, basilicum, dille, sla, (de normale eetbare groenten en kruiden)opeten, of zijn er giftige tussen?
Ik heb ervan geproefd en eigenlijk smaken ze hetzelfde als de plant maar soms beter en straffer.
Welke bloemen en zaadjes kan je nog opeten?
PS: Ik leef nog!
mijn kanarie en konijn ook.
Leuk hoor! Iemand een leuker antwoord
Leuker niet, maar wel een tip: als je uit je eigen tuin de zaden opeet (waarvan ik alleen de dille eet, de rest vind ik vies...) zul je daar volgens mij niet ziek van worden, maar je moet geen zaaigoed uit de winkel eten, dat is vaak behandeld met chemicaliën om langer kiemkrachtig te blijven.
Van de Oost-Indische Kers kun je de zaden inmaken als kappertjes, als ze nog klein zijn. Verder kun je daarvan de bloemen eten. Beetje bitter, maar staat leuk in een salade. Van de Zonnebloem kun je de zaden roosteren en eten, van de Papaver idem (maanzaadje!), ik kan nog wel even doorgaan, maar google zal je verder helpen als je eetbare bloemen zaden zoekt.
Eet smakelijk, maar doorgeschoten slazaad, of spinazie die in het zaad geschoten is, ik vind het niet smakelijk...
Ik test het volop allemaal uit, Rucola bloempjes zijn echt wel lekker, maar de meeste bloempjes zijn bitter.
Bedankt, ik was echt niet van plan om zaaizaad uit de winkel te gaan opeten, is veel te duur en zijn meestal speciaal gekweekte.