eigen pomp/buis in de grond
#1
vr, 21/07/2006 - 15:12
eigen pomp/buis in de grond
Voor een kennis de volgende vraag. Grote tuin, nu elke dag water geven. Gewoon kraanwater en da's best zonde.
Voor een week terug heb ik op tv gezien (RTL-nieuws) dat er een bedrijf (waarschijnlijk nu wel meerdere) de voor een honderd of 2-3 een soort beregeningspomp aan kunnen sluiten. Gewoon een buis in de grond, pomp eraan en water geven. Maar googelen levert alleen maar profi-bedrijven op en verder kan ik er niet echt wijs uit worden.
Is er iemand die hier ervaring mee heeft of zelf zo'n ding heeft? Bedankt namens kennis (en mezelf ook wel een beetje)
Op veel plaatsen bevat het grondwater ijzer. Dit kan vlekken geven op natuurstenen verharding. Bovendien kan er een residu achterblijven op de bladeren van planten waardoor ze er niet meer zo mooi uitzien.
Gegroet, de tuinprins
Het slaan van een bron kost misschien 200-300 euro, maar dan moet je ook nog een pomp aanschaffen!
op tuinberegening.nl meer info
Voor dat geld kan je een hoop sproeien!
In Twente dit nummer bellen: 0546 697377 of 06-51199436.
Stond in de Tubantia.
Wij hebben er ook een en het is ideaal. Wel bruin water, maar anders gaan de planten dood en dat is ook niet mooi en zeker duurder.
Bij ons staat de pomp zeker 4 uur per dag aan nu. Weekend meer.
Ik heb al jaren een grondwaterpomp en zou hem niet meer willen missen.Momenteel staat hij dag en nacht aan.Maar ik heb dan ook een flinke tuin= ongeveer 1500 m2 en een heel lage grondwaterstand.
Er zijn twee systemen: een bron in het oppervlakkige grondwater kan geslagen worden met behulp van een giertank, en dat kan iedere boer of loonwerker .Heb je een bron uit het diepe grondwater nodig, dan moet er iemand aan te pas komen die met een motor zo diep kan boren en dan kun je beter een deskundige laten komen.In de gele gids vind je wel zulke bedrijven.De kosten zijn dan ook navenant hoger.
Ook van invloed is de sterkte van de pomp die je nodig hebt, en zoals hierboven al is gezegd, die kosten komen bovenop de kosten voor het boren.
Financieel kan het niet snel uit.Je bespaart gemiddeld hooguit 100 euro per jaar bij een grote tuin.
Met ongefilterd ijzerhoudend water kun je beter niet sproeien, bevloeien is dan beter.Er zijn ijzerfilters, maar dat verhoogt de kosten natuurlijk.
Kortom, eerst je goed laten informeren!
Àlhankelijk van de plek waar je woont en de diepte van de put kan een vergunning nodige zijn van gemeente en / of waterschap