Ena Harkness

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 01/05/2010 - 12:15
tuintje60

Ena Harkness

Ik kreeg vorige week een mooie en gezonde Ena Harkness van een vriendin. Ze gaat emigreren en ik heb ontzettend veel uit haar tuin gehaald. Zo is dat afscheid toch nog ergens goed voor...

Van Ena Harkness schijnt bekend te zijn dat ze een zwakke nek heeft, m.a.w. dat de bloem zo zwaar is dat ze snel lijkt te hangen.
Mijn vraag is of je dit door sterk terugsnoeien kunt verbeteren of dat dat geen verschil maakt.

zo, 02/05/2010 - 22:11
Polplastron

Met terugsnoeien kan je dit niet beïnvloeden. Het gaan hangen heeft eigenlijk vooral te maken met het gewicht van de bloemen.

Toch zou ik denken dat deze tekortkoming ook wel een charme kan zijn?

De rozen van Harkness zijn naar mijn mening in elk geval meestal gezonde rozen die het erg goed in ons regenachtige landje doen.

Veel plezier ermee!

ma, 03/05/2010 - 11:55
tuintje60

Ja, misschien hoort het wel bij de charmes van deze roos.Het struikje staat er na de verpoting trouwens alweer zo krachtig en gezond bij, het moet een sterke dame zijn.

Ik heb nog twee rozen die ook topzwaar worden van hun eigen bloemen en probeer die dan wat te steunen met vertakt snoeihout maar het zou mooier zijn als ze zelf hun bloemen overeind zouden houden.
De ene is Abraham Darby en de ander is de enige van al mijn rozen (23 verschillende) waarvan ik de naam kwijt ben.
Als ie dit jaar weer bloeit, ga ik er es even naast zitten met een rozen-gids, het is mijn eer te na dat ik de naam niet weet...

ma, 03/05/2010 - 14:03
Polplastron

Hogere rozen (zoals in mijn tuin o.a. Louise Odier en Great Maiden's Blush) ondersteun ik hier ook met snoeihout. Vooral als je sterk vertakt snoeihout gebruikt, komt het heel natuurlijk over. Hetzelfde doe ik met mijn pioenen.

ma, 03/05/2010 - 14:30
tuintje60

Ik zal van de week alle te steunen rozen en pioenen es even voorzien van een stel goed vertakte takjes. Het is inderdaad een manier die er na verloop van tijd volstrekt natuurlijk en onopvallend uit ziet.

ma, 17/05/2010 - 18:49
1000islands

Het knikken van de bloemen wordt door kwekers als charmant aspect omschreven. O.a. David Austin (kweker van Abraham Darby) heeft veel rozen met knikkende bloemen. In principe is aan het knikken niets te doen. Het zit in de 'genen' van de plant.

ma, 17/05/2010 - 19:22
tuintje60

Het heeft inderdaad wel iets charmants maar de roos komt niet echt tot zijn recht omdat hij als het ware naar beneden kijkt...
Neemt niet weg dat ik het een erg mooi exemplaar vind.

Onderwerp gesloten