LANDBOUWFOLIE
#1
ma, 08/02/2010 - 01:54
LANDBOUWFOLIE
Ik zou te veel aan planten op een plaats zetten op zwarte landbouwfolie Dan kan ik ze achteraf nog kan uitdoen om stuk gegane te vervangen.
Is landbouwfolie goed? Kan er dan nog water bij de planten,droogd de grond niet uit door de warmte van het plastik?
Betreft het een zijkant van een sloot of greppel of gewoon een border?
Nee het is een plat stuk weiland.
Dan snap ik niet het gebruik van landbouwfolie niet goed. Je geeft zelf met je vraag de problemen al aan.
Wil je een wilde tuin creeren of gewoon een border?
Weg met dat landbouwfolie.
Ik denk dat Per de planten wilt opkuilen om stuk gegane planten in de tuin te kunnen vervangen met deze.Nee, landbouwfolie zou ik niet gebruiken. Kun je de planten niet in potten of grote bakken zetten zodat je ze ten alle tijden makkelijk kunt plaatsen.
Ann
Per, het is mij niet helemaal duidelijk. Als mijn ouders het vroeger over de plaats hadden dan bedoelden ze het bestrate of betegelde stuk bij het huis. Ik heb het idee dat jij daar op een stuk landbouwplastic tijdelijk wat planten wilt zetten met kluit of in potten en dat je later als de planten eraf zijn het plastic kan weghalen en dat de plaats dan weer schoon is. Dat kan als er genoeg grond aan de wortels zit en als je voorkomt dat ze uitdrogen. Verder zie ik geen problemen, als dit tenminste de bedoeling is.
Frans
'Het is een plat stuk weiland' zie 2e reactie.
Het is een stuk weide dat ik afdek met plastic daar maak ik gaten in waar ik kleine planten ,struiken ,enz bv buxus
in plant en deze daar kan laten groeien zonder altijd te moeten onkruid wieden.
Als ik dan een nodig heb voor vervanging kan ik daar een uitdoen en in de tuin zetten.
Maar is dat hetzelfde als worteldoek? PLASTIC IS GOEDKOPER DAAROM ZOU IK DAT NEMEN.
Je ziet wel eens van die steile slootkantjes aan de straatkant waar de eigenaar landbouwplastic tegenaan heeft gelegd waar de gewenste planten dan hun kop door mogen steken. Afschuwelijk! Geeft het bodemleven en de vogels een kans Per. Straks gaat het landbouwfolie afbrokkelen en zit je met nog meer werk opgescheept. Zoveel werk kan dat wieden toch niet zijn?
Het is zeker afschuwelijk, en Per heeft in de vraag de problemen eigenlijk al aangegeven. Als je het toch wil gebruiken dan zeker worteldoek (daar kan water doorheen, de grond kan nog enigszins ademen, en teveel water kan nog verdampen, met plastic gaan de problemen ontstaan die je zelf aangeeft in je vraag.
PLASTIC IS GOEDKOPER DAAROM ZOU IK DAT NEMEN.
Omdat plastic veel minder goed bestand is tegen de zon, veel sneller scheurt en dan veel minder onkruid tegen houdt. Of hoe de gierigheid de wijsheid kan bedriegen.
Het verschil tussen anti-worteldoek en plastic, is dat anti-worteldoek een soort geweven kunststof is, het is heel sterk en laat water door kleine gaatjes door, maar geen onkruid.
Ik heb het ook in de tuin, op een stuk waar jarenlang (bij de vorige eigenaar) het zevenblad heeft gewoekerd. Ik heb er houtsnippers overheen gestrooid en zo oogt het iets mooier. (omdat de border volkomen leeg is en ik stukje bij beetje meer planten in de border zet) Dit stukje gebruik ik als 1,50 m breed pad zodat ik makkelijker bij de border die wel (bijna) naar wens is kan.
Het zevenblad zal zo (hopelijk) verstikken zodat ik wanneer de beurs het toe laat dit plekje schoon kan opvullen met planten die ik mooi vind.
Plastic zou ik niet doen, dit droogt de grond om de planten heen uit, waardoor deze uiteindelijk zullen verdrogen. Dan kan je alle planten opnieuw kopen als je pech hebt, en ben je duurder uit dan met een stuk worteldoek.
Ik hoor iedereen altijd zeggen dat het zo duur is, maar vond het meevallen bij de welkoop/boerenbond (of een andere landbouwwinkel). Daar kan je het van een rol af kopen, en zo veel (of weinig) als je nodig hebt.
Dit is misschien een idee voor jou.
Landbouwfolie is hier ongeschikt voor omdat het het bodemleven verstikt.
Antiworteldoek laat water en lucht door waardoor je dat probleem niet hebt.
je hebt worteldoek met met plantgaten. idee?
wat zou je zeggen van een schaar?