laurier als keukenkruid
#1
ma, 21/06/2004 - 23:01
laurier als keukenkruid
Hallo,
Ik heb een laurier in de tuin staan ,waar je de bladeren van kunt drogen en die je kunt gebruiken in soepen, stoofpotten, marinades e.d.
Alleen nu weet ik niet hoe je laurierbladeren moet drogen.Wie kan mij dat vertellen?
B.V.D.
Met vriendelijke groet,
Gerrit
oogst: pluk de bladeren als u ze nodig hebt, maar gedroogde hebben een sterkere smaak.
Bewaren: In het donker drogen Spreidt de bladeren uit tussen vetvrij papier en leg er een plank op om te persen. ze kunnen ook wel gedroogd worden in een lauwe oven.
als je deze uitleg nog wil geef je het nog maar even door. dit vraagt iets meer werk, maar misschien wel leuk om een keer te proberen.
Hallo,
Dank je wel voor je reaktie. Ik kies denk ik toch maar voor het minste werk.
Groeten van Gerrit
Waarom al dat werkom die bladeren te drogen? Je kunt ze nu toch vers gebruiken?Droog alleen de bladeren die er met snoeien afkomen, het is jammer om die weg te gooien.Ze drogen vanzelf als je ze ergens in huis neerlegt, niet in plastic of in een gesloten trommel natuurlijk.
anoniem eerst goed lezen wat er staat. er staat PLUK DE VERSE OOGST ALS U ZE NODIG HEBT......... MAAR GEDROOGDE HEBBEN EEN STERKERE SMAAK
wetenschappelijke naam is laurus nobilis