liriope
#1
do, 29/09/2011 - 23:15
liriope
Vorig jaar heb ik dezelfde vraag gesteld op dit forum, maar geen oplossing aangereikt gekregen. Dus ik probeer het nog maar eens.
Na het scheuren/vermeerderen van mijn liriope bloeit hij niet meer, wat is hier de rede van? Het is inmiddels een aantal jaren geleden dat ik hem heb gedeeld. Inmiddels zijn we verhuisd en ik heb hem meegenomen, maar hij weigert te bloeien.
Zo jammer, want het is een supperplant, zowel qua blad als de bloemen.
Het hele jaar is hij mooi, dat kun je niet over veel planten zeggen.
groetjes himalaya
Bij mij hier hetzelfde.
Op een Duits tuinforum worden diverse redenen gegeven:
https://tinyurl.com/yyzy7uxo
Ze zouden slecht tegen delen kunnen, niet houden van wortelconcurrentie van bomen en struiken, slakken eten de bloemknoppen op, te droog etc.
Te droog lijkt mij niet waarschijnlijk want mijn zus heeft Liriope tegen de zijkant van haar huis staan waar het in de zomer gortdroog is (in de meeste zomers althans!) en daar bloeit de plant ieder jaar rijk.
Slakken zou kunnen. Liriope vormt na enige tijd een dichte pol en is dan een ideale schuilplaats voor verschillende slakkensoorten.
Wortelconcurrentie zou bij mij ook kunnen omdat ze niet zo heel ver afstaan van een (weliswaar nog niet zo oude) treurbeuk.
Gegroet, de tuinprins
ik geef de slakken de schuld.zag een tijd geleden bloemknoppen maar er is niets gaan bloeien.volgend jaar toch maar eens veel slakkenkorrels gebruiken.
Geen slakkenkorrels gebruiken!
Iedere dag tegen de schemering wegvangen werkt veel beter en is veel milieuvriendelijker.
ik vang al honderden slakken per jaar maar er zijn er nog steeds teveel over
Hier het zelfde euvel met de Liriope. Aantal jaren geen bloei heb ze in het voorjaar gesnoeid en had nu in iedere pol een bloem. Staat niet te droog heeft geen concurentie en geen slakken.
Ann
Hoi,
Het vreemde is dat de gedeelde tussen de niet gedeelde zijn gepland.
De niet gedeelde bloeide volop met daar tussendoor de niet bloeiende gedeelde pollen. De omstandigheden zijn dus hetzelfde.
Je hoort ook wel eens dat er inderdaad planten zijn die niet van delen houden. Dat het dan jaren kan duren voordat ze weer bloemen krijgen.
Ik heb ze nu uit elkaar gehaald en alle niet bloeiende bij elkaar gezet.
Het blad is ook al prachtig. En de gedeelde pollen zijn veel harder gegroeid dan de niet gedeelde. Misschien hadden ze door de explosieve groei geen energie meer om bloemen te vormen.