Bij ons in dorp,Hillegom staat deze boom. En nu is mijn vraaag wat is dit voor een boom waar komt deze oorspronkelijk vandaan en zijn er ook specifieke verzorging kenmerken?
Hartelijk dank voor de informatie ben er zeer blij. Lees net bij de info/link die mij gegeven heeeft net deze boom maar beperkt voorkomt hier in Nederland ben benieuwd of deze dan te krijgen is. Ga er zeker naar op zoek.
Hallo heer Teeuwen, deze persische slaapboom zie ik veel in zuid-frankrijk. Ik vind dit een zeer mooie boom en ik ben aldaar naar een tuincentrum gegaan en heb daar een kleine boom (a 30 cm ) in een pot meegenomen.De verkoopster vond het maar zielig dat de boom riching nederland ging. Ook op de terugreis veel reacties van medepasagiers. Ik heb geprobeerd informatie op te zoeken via internet, maar ik kwam erachter dat deze boom niet of nauwlijks voorkwam in nederland. ivm vorst zou deze boom het niet willen doen in nederland. Nu zag ik de foto van de boom in Hillegom. Ik heb hem in een pot op het balkon in amsterdam maar tijdens de vorst periode heb ik hem binnen gezet. Het is nu 17 jan en de bom loopt nu al uit (in huis )wat denk ik een probleem is. Ik zou eventueel ook willen delen indien mogelijk in de reacties die u krijgt via internet. Eventueel zou ik de boom ergens in een tuin willen planten al ik zeter weet dat hij tot zijn recht komt. met vriendelijke groet, Huig Dolleman
Niet slim, om de boom nu binnen te halen, waardoor hij nog kwetsbaarder is geworden voor nachtvorst. Het beste is hem zo koel en licht mogelijk te houden tot het voorjaar aanbreekt. Eventueel buiten, zolang het niet vriest.
Deze boom moet beschut staan, op het zuiden en deze boom verlangt een goede drainage. Niet geschikt voor het balkon. Albizia julibrissin 'Boubri' is de meest winterharde cultivar.
Albizia (Leguminosae),geslacht van bladverliezende of niet geheel groenblijvende bomen,gekweekt om hun geveerde gebladerte en hun bloemhoofdjes,die op flesseborstels lijken. Niet geheel winterhard; Kweken tegen een muur op het zuiden of westen.In koude streken pas tegen het eind van de lente uitplanten.Vermeerderen uit zaad in de herfst.
Met uitzondering van jonge exemplaren, is Albizia julibrissin goed winterhard in ons klimaat. De dunnere twijgen van de boom zijn gevoelig voor invriezen, maar hij loopt doorgaans weer goed uit. In 1997 verloor ik bij -17 °C mijn Trachycarpus, terwijl de Albizia deze vorstperiode glansrijk doorstond. Dit exemplaar dat nog steeds overleeft, is trouwens een 'wilde' vorm. Naar verluid zou A.jul.'Ernest Wilson' de meeste winterharde selectie zijn. Vorstbestendig tot -30°C beweerde indertijd kwekerij Penninkcx (...). Ik heb 'm hier staan, maar kon dat nog niet uittesten. Het verdient wel aanbeveling om jonge exemplaren in geval van strenge vorst te beschermen. Verder is mijn ervaring dat deze snelle groeier 's zomers rijkelijk water behoeft.
Dit is Albizia julibrissin, de Persische slaapboom.
Zie ook:
https://tinyurl.com/yxe2jh7m
Hartelijk dank voor de informatie ben er zeer blij.
Lees net bij de info/link die mij gegeven heeeft net deze boom maar beperkt voorkomt hier in Nederland ben benieuwd of deze dan te krijgen is.
Ga er zeker naar op zoek.
Met vriendelijke groet,
Jan Teeuwen,hovenier te Hillegom
Diverse tuincentra verkopen deze plant wel; alsook de roodbladige cultivar: Albizia julibrissin 'Summer Chocolate'.
Hallo heer Teeuwen,
deze persische slaapboom zie ik veel in zuid-frankrijk. Ik vind dit een zeer mooie boom en ik ben aldaar naar een tuincentrum gegaan en heb daar een kleine boom (a 30 cm ) in een pot meegenomen.De verkoopster vond het maar zielig dat de boom riching nederland ging. Ook op de terugreis veel reacties van medepasagiers.
Ik heb geprobeerd informatie op te zoeken via internet, maar ik kwam erachter dat deze boom niet of nauwlijks voorkwam in nederland.
ivm vorst zou deze boom het niet willen doen in nederland. Nu zag ik de foto van de boom in Hillegom. Ik heb hem in een pot op het balkon in amsterdam maar tijdens de vorst periode heb ik hem binnen gezet. Het is nu 17 jan en de bom loopt nu al uit (in huis )wat denk ik een probleem is.
Ik zou eventueel ook willen delen indien mogelijk in de reacties die u krijgt via internet. Eventueel zou ik de boom ergens in een tuin willen planten al ik zeter weet dat hij tot zijn recht komt.
met vriendelijke groet,
Huig Dolleman
Niet slim, om de boom nu binnen te halen, waardoor hij nog kwetsbaarder is geworden voor nachtvorst.
Het beste is hem zo koel en licht mogelijk te houden tot het voorjaar aanbreekt. Eventueel buiten, zolang het niet vriest.
Deze boom moet beschut staan, op het zuiden en deze boom verlangt een goede drainage. Niet geschikt voor het balkon.
Albizia julibrissin 'Boubri' is de meest winterharde cultivar.
Albizia (Leguminosae),geslacht van bladverliezende of niet geheel groenblijvende bomen,gekweekt om hun geveerde gebladerte en hun bloemhoofdjes,die op flesseborstels lijken. Niet geheel winterhard; Kweken tegen een muur op het zuiden of westen.In koude streken pas tegen het eind van de lente uitplanten.Vermeerderen uit zaad in de herfst.
m.v.g.
hans
deze boom is prachtig, jammer dat het hier altijd zo hard vriest :)
Ik heb hem 9 jaar geleden bij iemand met succes geplant, de tuin lag op het zuiden en het wijkje lag aan een kant beneden een verhoogde weg.
Met uitzondering van jonge exemplaren, is Albizia julibrissin goed winterhard in ons klimaat. De dunnere twijgen van de boom zijn gevoelig voor invriezen, maar hij loopt doorgaans weer goed uit. In 1997 verloor ik bij -17 °C mijn Trachycarpus, terwijl de Albizia deze vorstperiode glansrijk doorstond. Dit exemplaar dat nog steeds overleeft, is trouwens een 'wilde' vorm. Naar verluid zou A.jul.'Ernest Wilson' de meeste winterharde selectie zijn. Vorstbestendig tot -30°C beweerde indertijd kwekerij Penninkcx (...). Ik heb 'm hier staan, maar kon dat nog niet uittesten.
Het verdient wel aanbeveling om jonge exemplaren in geval van strenge vorst te beschermen. Verder is mijn ervaring dat deze snelle groeier 's zomers rijkelijk water behoeft.
Groet,
Draco