Wim: het lijkt wel, maar kijk eens naar het zaaddoosje. Bij Cobaea zit het groene kelkblad er nog onder en dat is hier niet het geval. Bovendien heeft Cobaea samengesteld blad. Dit is echt zegekruid.
Dit is volgens mij Zegekruid (Nicandra physalodes) Een eenjarige die oorspronkelijk uit Zuid Amerika komt. Je ziet hem soms op braakliggende terreinen. In de mooie vruchtkelk zit een bes.
Het is inderdaad geen winde want het groeit in bossige vorm en de stelen zijn aan een kant zwart en de zaaddozen lijken op lampionplanten maar dan groen en worden later bruin. Bedankt, Greenconnection , voor het antwoord: Zegekruid.
Deze plant komt oorspronkelijk uit Peru, waar hij als afrodisiac en als toverplant gebruikt wordt. De plant bevat atropine (zo als veel soorten uit de nachtschade familie), dus voorzichtigheid is geboden (je wilt bijvoorbeeld het sap niet in je ogen krijgen)
Op het indificatieforum vindt je dit van gisteren:
https://tinyurl.com/y3fxphba
(eventuele spatie's verwijderen)
Beste Henk.
Volgens mij is dit de Cobaea scandens, een jarig.
Nederladse naam Klokwinde.
Wij hebben hem zelf in het paars.
tuingroet Wim.
Wim: het lijkt wel, maar kijk eens naar het zaaddoosje. Bij Cobaea zit het groene kelkblad er nog onder en dat is hier niet het geval. Bovendien heeft Cobaea samengesteld blad.
Dit is echt zegekruid.
Dit is volgens mij Zegekruid (Nicandra physalodes) Een eenjarige die oorspronkelijk uit Zuid Amerika komt. Je ziet hem soms op braakliggende terreinen. In de mooie vruchtkelk zit een bes.
Het is inderdaad geen winde want het groeit in bossige vorm en de stelen zijn aan een kant zwart en de zaaddozen lijken op lampionplanten maar dan groen en worden later bruin.
Bedankt, Greenconnection , voor het antwoord: Zegekruid.
Deze plant komt oorspronkelijk uit Peru, waar hij als afrodisiac en als toverplant gebruikt wordt.
De plant bevat atropine (zo als veel soorten uit de nachtschade familie), dus voorzichtigheid is geboden (je wilt bijvoorbeeld het sap niet in je ogen krijgen)