zevenblad recept
#1
wo, 26/05/2010 - 10:55
zevenblad recept
Dit las ik van de week, voor alle mensen die last hebben van zevenblad :
Maak pesto van zevenblad.
Meng wat olie met gemalen pijnboompitten en gemalen parmezaanse kaas met het fijngesneden zevenblad. Heerlijk op knoflookbrood.
Je kan het overigens ook koken als spinazie.
Kom maar een emmervol halen. Helemaal gratis! Wel zelf eruit halen! Met wortel en al graag.
Nog meer mensen behoefte aan een emmertjevol?
Ik vind het geen gek idee! Denk dat je de jonge scheuten moet nemen ;-)
leuk idee, ik ben gek op pesto en zo waardeer ik zevenblad misschien ook iets meer :)
haha Daucus, ik plaatste dit omdat er zoveel mensen last hebben van zevenblad. Is er toch nog iets nuttigs mee te doen
https://peekURL.com/znKkVvT
Zevenblad
Zevenblad staat bekend als hardnekkig onkruid. De plant komt voor op vochtige
beschaduwde en ruige plaatsen. Deze plant werd al in de Middeleeuwen gebruikt
als groente. Gebruik de jonge bladeren en stengels in salades en als gekookte
groente. Oudere bladeren zijn kruidiger maar moeten wel zacht gekookt worden.
De plant doet qua smaak een beetje aan spinazie denken.
Gekookte zevenblad
Was de jonge bladeren en bladstelen goed en kook ze met een eetlepel boter en
een beetje water. Voeg zout en peper toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen
onder voortdurend roeren. Als ze zacht zijn, goed afgieten en voor het
opdienen nog een beetje boter toevoegen. Eet smakelijk!