Deze struik staat op Corfu, ik heb hem ook op andere plaatsen in Griekenland gezien. De vruchten zijn eetbaar en de smaak doet aan abrikozen denken. Wat is het en kan hij ook in Nederland vruchten dragen?
Dit is Eriobotrya Japonica, Japanse mispel ook wel bekend onder de naam loquat. Wordt hier wel als kuipplant gehouden en verdraagt wel enkele graden vorst. Op een beschutte plek lukt ook soms. Of de vruchtdracht zo uitbundig is als in de landen rond de Middellandse Zee is twijfelachtig.
Nog een foto
Dit is Eriobotrya Japonica, Japanse mispel ook wel bekend onder de naam loquat. Wordt hier wel als kuipplant gehouden en verdraagt wel enkele graden vorst. Op een beschutte plek lukt ook soms. Of de vruchtdracht zo uitbundig is als in de landen rond de Middellandse Zee is twijfelachtig.
Bedankt, ik zal wat zaden meenemen voor thuis. Wat mag je eigenlijk invoeren, zaden, ook stekken?
Stekken gaat erg moeizaam en lukt meestal niet. Zaaien is eenvoudiger. Maar je moet wel geduld hebben; het is een trage groeier.