We hebben een aantal binnenplanten die het goed doen, en eentje die ook mini-plantjes of zaailingen op de rand van het blad vormt. Graag zou ik weten welke planten dit zijn, om te weten te komen hoe ik ze nog beter kan verzorgen.
Dag Ineke, Geweldig, bedankt zover! Het zal de lyrata zijn inderdaad, stam en nerf is iets donkerder en roodachtig zoals de lyrata. Prachtige boom kan dit worden in de natuur, indrukwekkend. Volgens mij is hij ook goed te snoeien voor wat extra uitlopers. Ook handig om de laatste plant te weten: die blijkt giftig te zijn! Gelukkig op tijd te weten gekomen, mijn tante had ze bijna meegenomen en heeft kinderen en huisdieren - geen goede combinatie met losse zaailingen.
Kletskoek! Geen leukere plant voor kinderen dan juist deze! Kinderen vinden het prachtig als ze de jonge plantjes kunnen opkweken. En er is nog nooit een kind geweest dat die dingen vrijwillig wil opeten, groen hé, Ruud (en katten en honden lusten die planten heus ook niet)
Haha, dank Ruud! Het is zeker een leuke plant, misschien krijgt ze toch een stekje ;) Bedankt ook voor de tip voor de eerste plant, daar was ik nog niet uit gekomen! Edit: de kleuring lijkt toch iets minder dan de dieffenbachia: lichtgroen in plaats van wit. Kan daar veel variatie in zitten als gevolg van leeftijd of standplaats bijvoorbeeld?
Licht maakt zeker uit maar dat is niet de hoofd oorzaak. In het wild hebben deze planten nauwelijks wit. De kwekers zijn ze gaan veredelen omdat hoe meer wit hoe beter de verkoop (en hoe moeilijker in huis te houden en gevoeliger voor ziekten, dat vertellen ze er bij de verkoop natuurlijk niet bij). In de loop der jaren zijn zo honderden kweekprodukten op de markt gezet, met steeds meer wit en in steeds andere patronen. Ruud
Tweede foto eerste plant, van bloei..
Tweede plant, ik denk familie van de ficus..
Derde plant, vetachtig blad met zaailingen op de rand..
nr.2 Ficus lyrata nr.3 Kalanchoe daigremontiana / bommenwerper
Dag Ineke,
Geweldig, bedankt zover! Het zal de lyrata zijn inderdaad, stam en nerf is iets donkerder en roodachtig zoals de lyrata. Prachtige boom kan dit worden in de natuur, indrukwekkend. Volgens mij is hij ook goed te snoeien voor wat extra uitlopers.
Ook handig om de laatste plant te weten: die blijkt giftig te zijn! Gelukkig op tijd te weten gekomen, mijn tante had ze bijna meegenomen en heeft kinderen en huisdieren - geen goede combinatie met losse zaailingen.
Kletskoek!
Geen leukere plant voor kinderen dan juist deze! Kinderen vinden het prachtig als ze de jonge plantjes kunnen opkweken. En er is nog nooit een kind geweest dat die dingen vrijwillig wil opeten, groen hé,
Ruud
(en katten en honden lusten die planten heus ook niet)
De eerste lijkt mij een Dieffenbachia,
Ruud
Haha, dank Ruud! Het is zeker een leuke plant, misschien krijgt ze toch een stekje ;) Bedankt ook voor de tip voor de eerste plant, daar was ik nog niet uit gekomen! Edit: de kleuring lijkt toch iets minder dan de dieffenbachia: lichtgroen in plaats van wit. Kan daar veel variatie in zitten als gevolg van leeftijd of standplaats bijvoorbeeld?
Licht maakt zeker uit maar dat is niet de hoofd oorzaak. In het wild hebben deze planten nauwelijks wit. De kwekers zijn ze gaan veredelen omdat hoe meer wit hoe beter de verkoop (en hoe moeilijker in huis te houden en gevoeliger voor ziekten, dat vertellen ze er bij de verkoop natuurlijk niet bij). In de loop der jaren zijn zo honderden kweekprodukten op de markt gezet, met steeds meer wit en in steeds andere patronen.
Ruud
Foto nr 1 is inderdaad ne Dieffenbachia seguine Amoena en even vermelden dat deze plantensoort zeer giftig.