Het is inderdaad een impatienssoort, maar wel een die in het wild voorkomt.Het is klein springzaad,een plant die je vooral op kalkrijke bodem aantreft.Hij heeft ook nog een forser broertje ,het Groot Springzaad,eveneens een kalkliefhebber.Of ze eetbaar zijn weet ik niet.
Ze hoeven niet eetbaar te zijn, maar ik vind het leuk om te weten.
Wikipedia: Jonge loten kunnen gekookt worden (let op: de bladeren bevatten waarschijnlijk calcium oxalaat). De zaden kunnen rauw of gekookt genuttigd worden. Het verzamelen van zaad is echter moeizaam, doordat het verspreidingsmechanisme van de plant gericht is op het wegschieten van rijpe zaden.
Impatiens soort. Mogelijk Impatiens parviflora.
Waarom moet alles eetbaar zijn? Het is een sierplant.
Het is inderdaad een impatienssoort, maar wel een die in het wild voorkomt.Het is klein springzaad,een plant die je vooral op kalkrijke bodem aantreft.Hij heeft ook nog een forser broertje ,het Groot Springzaad,eveneens een kalkliefhebber.Of ze eetbaar zijn weet ik niet.
Bedankt! Het is inderdaad klein springzaad.
Ze hoeven niet eetbaar te zijn, maar ik vind het leuk om te weten.
Wikipedia:
Jonge loten kunnen gekookt worden (let op: de bladeren bevatten waarschijnlijk calcium oxalaat). De zaden kunnen rauw of gekookt genuttigd worden. Het verzamelen van zaad is echter moeizaam, doordat het verspreidingsmechanisme van de plant gericht is op het wegschieten van rijpe zaden.