welke planten zijn dit?
#1
ma, 18/05/2015 - 14:17
welke planten zijn dit?
Beste forumleden,
Graag zou ik de namen weten van de planten van de toegevoegde foto's. (Hopelijk lukt het mij om alle foto's te uploaden..)
nr.1: de besjes van de bloemen van deze plant kleuren van wit naar roze- rood-paars/zwart. Ik ben erg benieuwd naar zijn naam, de plant is sinds vorig jaar in de tuin komen aanwaaien, wellicht zat hij er langer?
De planten op foto's op nr. 2, 4 en 6 zijn ook spontaan in onze tuin gekomen; hoewel (nr.6) groeit tussen de lissen die ik heb gekregen. Is dit rode boompje een acer ? Zo ja, weet u dan welke?
Bij voorbaat dank, groeten, Eef
nr. 2
nr. 3
nr. 4
nr. 5
nr. 6
nr. 6a - tbv duidelijkheid
nr. 7 (de laatste..) Het lukt mij niet deze plant goed te verzorgen, of zogenaamd te verwaarlozen .. De takjes en blaadjes vallen er gewoon af (maar soms lijkt hij toch weer een beetje te groeien?), terwijl ik een soortgelijke vetplant heb, die al heel groot is geworden.
Bedankt alvast!
1. Phytolacca esculenta, karmozijnbes. (3) 2. Larix soort 3. Viola odorata, maarts viooltje 4. Viola sororia 'Albiflora' 5. Polyscias 'Fabian' 6. Acer palmatum? Er zijn er honderden! 7. Crassula ovata. Neem een scheutstekje en begin opnieuw in verse potgrond met wat zand.
Hartelijk dank GC voor alle antwoorden! Dat was best snel, erg fijn!
Van nr. 1 dat dit de karmozijnbes betreft, is fijn dat ik dit nu eindelijk weet, ik had me dit al heel lang afgevraagd. Maar wat bedoel je met ==> (3) in je antwoord?
- Phytolacca esculenta, karmozijnbes. (3) -
Ook fijn om te weten dat nr. 5 een - Polyscias 'Fabian' - is. Nog niet eerder van gehoord.
Wat betreft nr. 7 crassula ovata: ik heb je raad maar meteen opgevolgd..
Groeten, Eef
- Phytolacca esculenta, karmozijnbes. (3) - Je bent de derde in een paar dagen tijd die naar deze plant vraagt. Zie: https://tinyurl.com/y5hgodnf
Ha, ha, ha, ik heb dus rugnummer 3... De twee vorige vragen omtrent deze plant en antwoorden heb ik inmiddels gelezen.
Tja, als je de plant (her)kent, weet je ook welke bloemen de plant geeft. Op de twee andere foto's kon ik geen bloem ontdekken, dus zou ik die karmozijnbes niet als zodanig herkend hebben, behalve als ik dat meteen op internet zou zijn gaan zoeken.
Maar wel sympathiek om telkens hetzelfde antwoord te moeten geven.
De karmozijnbes gaat uit onze tuin.
Groeten, E
Haha ... die karmozijnbes is gewoon een jaarlijkse klassieker, vandaar ...
Groeten,
Pol
De naalden van nr. 2 lijken me niet Lariks achtig. Ik denk eerder aan een soort Spar. De Karmozijnbes laat ik altijd ergens in de tuin tot bloei komen, want het is een prachtige plant. Later heb je ook nog eens plezier van de fraaie bessen.
no 3 is viola labradorica volgens mij, ziende het donkere blad
Hallo,
-@Pol: aha.. elk jaar komt deze vraag dus voorbij.. de karmozijnbes voelt zich blijkbaar op veel plaatsen thuis!
@Mosmanneke: je brengt me nu aan het twijfelen. Als de kmznbes bloeit, zijn de kleuren inderdaad prachtig. Ik denk erover na. De plant staat ook niet in de weg. Nr. 2 zou idd een spar kunnen zijn. Ik heb daar niet zo'n verstand van. Ik las ergens dat een lariks in het najaar geel/oranje wordt en in de winter wordt hij kaal. Maar dit boompje behoudt zijn naalden in de winter. De naalden hebben over de lengte een wit/grijze streep, de onderkant is groen. Ik heb 'm laten groeien vanwege de vorm en de kleur (blauwachtig en frisgroen). Ik vind het gewoon een leuk boompje (nog wel..)
@Hague: ik denk dat je gelijk hebt. Ik heb gezocht op 'viola labradorica' en idd. deze zien er hetzelfde uit als nr. 3. Het blad is donkerder en het glimt niet.
Ik dank jullie allen voor de antwoorden, groeten, E.
Dan is nr. 2 waarschijnlijk Picea omorika, Servische spar.
Dat zou die best eens kunnen zijn! Ik heb ernaar gezocht, en idd vind ik gelijkenissen. Bedankt GC.
Nr.2 zou wel eens Cedrus deodara (himalayaceder)kunnen zijn.
t Is sowieso niet makkelijk om een dergelijk boompje - als nr. 2 - te kunnen determineren van een simpel fotootje. Ik heb gezocht op kenmerken en evt. overeenkomsten met de himalayaceder maar ik kan niet echt iets vinden dat daarop wijst. Ik houd het voorlopig op een spar. Als het boompje wat groter is geworden, zal ik weer een foto toevoegen. Bedankt voor je bijdrage! Groeten, E.