iemand heeft dit zaad meegebracht uit spanje, wie weet wat het is en hoe ik het verder moet doen. bewaren tot het voorjaar en moet ik het openmaken of niet.... dank u
Altijd is het beste om zaad vers te zaaien. Zo te zien is het meeste zaad niet rijp of er moet toch wel een bruine pit in zitten. Bij harde zaden is het beste om ze 24 uur in lauw water te weken en dan zaaien. Hou het zaaibakje binnen.
Lijkt op Capparis spinosa. Dat zijn de bloemknoppen van de kappertjesstruik.
Maak er 1 open en je kunt zien of er bloemblaadjes of zaad in zit.
Er zit een grote pit in
Altijd is het beste om zaad vers te zaaien. Zo te zien is het meeste zaad niet rijp of er moet toch wel een bruine pit in zitten.
Bij harde zaden is het beste om ze 24 uur in lauw water te weken en dan zaaien. Hou het zaaibakje binnen.
Ton
Is een echt grote pit, zoiets als een amandel