Chlorophytum Comosum (graslelie)

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 18/06/2016 - 02:23
AnneBerkh

Chlorophytum Comosum (graslelie)

Beste lezer op dit forum,
Op de foto een paar stengels van een graslelie. Ik heb deze graslelie drie jaar geleden gestekt en hij deed het heel goed. Hij groeide snel en vormde stengels met aan de uiteinden mooie jonge plantjes. Maar zowel in deze jonge plant als in de oude moederplant groeien sinds een jaar veel hele stugge stengels. De stengels hebben niet, zoals karakteristiek, enkel aan de uiteinden jonge plantjes, maar over een groter deel van de stengel groene sprieten. Dat is niet erg mooi. Heeft iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen? Ik bedoel dus dat de stengels zo stug zijn en dat er niet zoals gewoonlijk enkel aan de uiteinden jonge plantjes groeien?
De terra cotta pot waar de graslelie in staat is een beetje wit uitgeslagen. Misschien kan dat een aanwijzing zijn. Verder is de lucht in mijn woning erg droog. Daardoor droogt de aarde van mijn planten nogal snel uit. Om die reden geef ik mijn planten meestal om de dag een behoorlijke hoeveelheid water. Als ik na twee dagen de aarde voel is die alweer helemaal droog. Maar misschien is de aarde in de pot dan nog niet uitgedroogd. De graslelie planten staan licht en krijgen in de middag ook zonlicht.
Vriendelijke groeten, Anne

Chlorophytum Comosum (graslelie)
vr, 17/06/2016 - 22:23
AnneBerkh

Dit is nog een foto van de hele plant. Ik heb de stugge stengels weg geknipt omdat ze de plant lelijk maken.

Chlorophytum Comosum (graslelie)
vr, 17/06/2016 - 23:06
GreenConnection

Eerlijk gezegd zie ik geen probleem met deze mooie plant. Hij oogt gezond en vormt vele stengels met plantjes en hij bloeit. Wat je bedoelt met 'stugge' stengels is me niet geheel duidelijk. Logisch dat zo'n grote plant met veel uitlopers, veel water vraagt.

za, 18/06/2016 - 02:45
AnneBerkh

Er is toch wel een probleem. Ik heb vandaag een hoop stugge stengels uit de planten geknipt. Op de bovenste foto zie je nog zo'n stugge stengel. Het storende is niet eens zozeer de stugheid maar het feit dat er geen jonge plantjes aan de uiteinden worden gevormd maar een beetje groen hier en een beetje groen daar over een veel groter deel van de stengel. En de stugheid is ook een wezenlijk andere kwaliteit dan de andere (eerder gevormde) stengels, die veel zachter en soepeler zijn. Daarom benoem ik de stugheid. Misschien moet ik een paar weken wachten totdat weer nieuwe stengels zijn gevormd maar die zien er hetzelfde uit als de stengel op de bovenste foto. Ik kijk morgen nog even of ik nog een stengel zie waar ik een foto van kan maken die wat beter laat zien wat ik bedoel. Anders kom ik er op terug zodra er nieuwe stengels worden gevormd.

za, 18/06/2016 - 06:36
daucus

Die stugge stengel is gewoon een bloeistengel. Ook daar komen straks weer jonge planten aan. Gewoon laten zitten. Uiteindelijk buigen die ook weer naar beneden door de zwaarte van de jonge plantjes.Het hoort gewoon bij de plant.

ma, 20/06/2016 - 20:58
AnneBerkh

Nou ik hoop dat u gelijk hebt maar ik meen me toch te herinneren dat het niks wordt met die stugge stengels. Ik zie ook dat er een heel andere bloeiwijze van het jonge plantje is aan het uiteinde van de stengel. Ik heb iemand gevraagd of zij hetzelfde ziet als ik. Zij twijfelde er niet aan dat de groeiwijze anders is, en ik eigenlijk ook niet. Het ziet er heel anders uit. Maar ik zal even wachten tot een nieuwe stengel een duidelijk beeld geeft. Ik kom er sowieso nog even op terug. In ieder geval bedankt voor uw reactie en wie weet heeft u toch gelijk. Ook Greenconnection vriendelijk dank nog voor uw reactie. Ik heb me nooit gerealiseerd dat zo'n grote plant natuurlijk veel water vraagt. Maar het klopt wel dat kleinere graslelies niet zo snel uitgedroogd zijn. Vriendelijke groet

Onderwerp gesloten