zaailingen Dracaena
#1
wo, 18/11/2015 - 12:19
zaailingen Dracaena
Ik heb een Dracaena (welke ondersoort weet ik niet precies) en die heeft pasgeleden gebloeid. Op internet las is dat dit betekend dat na de bloei een nieuwe taksplitsing zal ontstaan. Nu is de bloem dus uitgebloeid en nu heb ik een heleboel zaadjes. Natuurlijk wil ik graag proberen hier nieuwe plantjes uit te kweken.
Nu is mijn vraag, wie heeft hier ervaring mee? wanneer kan ik ze het beste zaaien en wat zijn de optimale omstandigheden?
op internet kon ik hier vrij weinig concrete informatie over vinden.
ik had de zaadjes eerst in een afgesloten bakje gedaan maar heb ze nu te drogen gelegd omdat ik bang was dat ze anders zouden gaan rotten.
Ik hoop dat er iemand tips voor me heeft :)
bij deze een overzicht van de bloei 1 beginnende bloem 2 vol in bloei 3 uitgebloeid 4 de zaadjes
Dracaena fragrans krijgt na de bloei eerst groene (later okerkleurig) bessen waarin zaden(pitten) zitten. Op de foto zie ik alleen verdroogde bloemen dus ik vrees dat bestuiving niet heeft plaatsgevonden.
ik twijfel of het wel de Dracaena fragrans is, want op alle afbeeldingen die ik daarvan kan vinden heeft de plant een soort houtachtige stam, terwijl die van de mijne gewoon groen is.
Oh, hm jammer... maar dat klinkt wel logisch, bedankt
Beslist wel Dracaena fragrans 'Massangeana'.
ah ja, nu ik zoek met de naam Massangeana erbij krijg ik wel planten te zien die er ook qua stam meer op lijken. Eerst kreeg ik vooral dit soort afbeeldingen te zien > https://tinyurl.com/yyfor5nz aenaFragransMassangeanaCane10.jpg En daar is de stam toch wel heel anders dan van mijn plant.
bedankt voor je reactie :)
De stam is niet bepalend voor de soort. Oude stammen worden geimporteerd en hier tot uitlopen gebracht, maar ook worden jongere(groene) delen gestekt, ieder met een ander uiterlijk.
aaah dat verklaart een hoop :p nog 1 vraagje dan... moet ik de uitgebloeide bloem nu afknippen of gewoon laten hangen? ik had gelezen dat er een vertakking komt na de bloei, maar niet wat ik verder moet doen.
Je kunt de uitgebloeide bloeiwijze weg knippen. Later vormt zich een nieuwe scheut.