duiven die sering kaalvreten

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/06/2010 - 12:29
heleenresing

duiven die sering kaalvreten

Dit is het derde jaar dat houtduiven de bladeren van mijn witte sering opeten. Net na de bloei, als de uitgebloeide bloemen er nog inzitten, komen ze. Ik dacht eerst dat ze voor de zaden kwamen, maar er blijft geen blad over. Aan een paar takken van de sering (30 jaar oud), zat dit voorjaar helemaal geen blad meer meer. De boom ziet er verder prima uit en bloeit prachtig. Tot de duiven komen. Voor de bloei worden de bladeren met rust gelaten, maar direct daarna worden ze allemaal opgegeten. De uitgebloeide bruine bloemen zitten er nog aan, maar verder is de boom al bijna kaal. Het lijkt nu bijna een boom in de winter. Heel zielig.

zo, 13/06/2010 - 12:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het probleem is me bekend; ook hier is het een plaag in de seringenbomen. De rest van het seizoen zit je tegen afgekloven bomen aan te kijken. Niet echt om vrolijk van te worden. De bomen gaan er ook door achteruit; 1 struik is op sterven na dood door dit verschijnsel.
Wat je er aan kunt doen is mij na alle pogingen niet bekend. Zelfs het spannen van zwart garen in de bomen hielp niet. Nu jaag ik ze zoveel mogelijk weg, maar ben natuurlijk niet altijd thuis.
Het vreemde is, dat een sering giftig is; maar de duiven hebben daar totaal geen last van.
Wie een oplossing weet, mag het zeggen!

zo, 13/06/2010 - 13:42
D_SDennis

Probeer eens knoflookgier. Spuiten over je plant en mogelijk dat dit helpt. Ik heb dit succesvol toegepast op mijn Verbenainfo-icon bonariensis die stelselmatig door mijn katten werden kortgevreten. Nu niet meer dus.

zo, 13/06/2010 - 14:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oeps.......dus dan zitten we de rest van de zomer ook in de knoflookwalm. Best lekker, maar niet aldoor.
Wil het graag proberen, maar de bomen zijn flink groot en er staan er hier nogal veel.

zo, 13/06/2010 - 15:04
D_SDennis

De knoflookwalm is idd niet uit te harden. Maar duurt maar enkele uren. Daarna is de geur nauwelijks waarneembaar. Maar blijft blijkbaar juist voldoende om de katten weg t ehouden.

zo, 13/06/2010 - 15:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dan ga ik het doen, als de buren net terug zijn uit Italie; zo blijven ze in het sfeertje!

ma, 14/06/2010 - 00:14
heleenresing

Leuk om de reacties te lezen en goed te horen dat er nog iemand met hetzelfde probleem zit.
Eerlijk gezegd denk ik niet dat er een oplossing voor is. Zo'n boom is te groot om iets op te spuiten of een net overheen te gooien, zoals bij de bessenstruik. Bovendien staat dat net zo lelijk als een kaalgevreten boom. Ik denk dat ik uiteindelijk de strijd op moet geven en een ramblerrooos tegen de kale takken moet laten klimmen. Van de hele dag thuis blijven en kssss roepen word ik ook niet vrolijk. Ik zou nog wel graag willen weten waarom die duiven precies na de bloei komen en niet ervoor. Ik wist niet dat duiven bladeters zijn.

ma, 14/06/2010 - 01:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Duiven eten alles. Zelfs een vlierstruik (giftig) plukken ze helemaal kaal. Verder alles wat groen is, zoals in het najaar de nog groene bessen (ook giftig) van de Hederainfo-icon; momenteel de groene zaaddoosjes van het maarts viooltje. Het zijn echte 'stad-sprinkhanen'.

En als ik de gemeente bel voor bestrijding, dan wordt ik doorgestuurd naar de dierenbescherming! Alsof die zitten te wachten op mijn snode moordplannen. De vorige eigenaar van m'n huis had een luchtdrukpistool......Dat gaat mij te ver, maar..........tja......er komt een dag.....

Onderwerp gesloten