Hoe bestrijd men SPRINKHANEN
#1
vr, 16/07/2010 - 20:39
Hoe bestrijd men SPRINKHANEN
Hoe bestrijd men de Groene Sprinkhaan op mn Bonenplanten en andere planten
allemaal gaten in de bladeren. heb er eentje gevangen maar vrees dat er nog meer op de loer liggen. om zich vol te vreten
Weet je zeker dat de sprinkhanen de boosdoeners zijn. Over het algemeen doen sprinkhanen in ons land niet zoveel schade.
Kun je eventueel wat foto's laten zien?
Ik heb er ook 2 gevangen, maar een foto maken vergeet het maar ze zijn weg voor het weet.En gaten in de bladeren ja.
mlouise
Ten 1e is de 'Groene Sprinkhaan' geen bestaande sprinkhanensoort in Nederland of België, ten 2e zijn sprinkhanen in NL en B niet direct 'schadelijke dieren' te noemen (zoals Peter hierboven al vermelde). Enige kennis over wat er groeit en leeft in je omgeving kan soms wel handig zijn. Hier op het forum maak je de gekste dingen mee : mensen die in paniek schieten omdat ze enkele lieveheersbeestjes in hun tuin ontdekt hebben, of omdat er 2 dorre bladeren aan een plant hangen, bijvoorbeeld. En steeds weer onmiddellijk de vraag : wat kan ik hier tegen doen, met welk product kan ik het best mijn omgeving vergiftigen ?
Windop je hebt helemaal gelijk,men ziet een diertje springt gelijk in de stres.
het gaat hier vermoedelijk om de Boomsprinkhaan of de Groene sabelsprinkhaan
en wat blijkt zijn allebei nuttig omdat het insecteneters zijn
je haalt dus de vijanden van de beestjes die wel van je planten eten weg.
een beetje na zou denken zou tonnen gif schelen en ook de tuincentra zouden eens moeten stoppen met iedereen gif te verkopen en ook eens echt goede raad moeten vragen,ik weet het dat is wel veel gevraagd, het personeel weet meestal het verschil niet tussen een Dahlia en een Pioenroos
Ik bedoelde met een foto niet een foto van de sprinkhaan, maar een foto van de aangetaste bladeren, vaak kun je aan het vraatpatroon de vreter herkennen.
mogelijk door oorwormen die vreten ook gaatjes.
vrgr