Lindebladwesp. dat deels hangen van het blad is gewoon Linde gedrag. Linde is een bron van leven. Talloze insecten mogen er graag van eten. Dat hoort gewoon bij een Linde. Een erge aantasting kan leiden tot wat groeiverlies maar al snel komen er sluipwespjes op af. Zolang je niet spuit zal na een eventueel erge aantasting elke volgende minder zijn, maar nooit verdwijnen. De enige andere oplossing is omzagen (of van je tuin een gifbelt maken, want je spuit ook de sluipwespjes dood en dan blijven ze terugkomen, en jij dus spuiten). Ruud
Ik ga mee met het verhaal van Ruud hierboven. Geef predatoren de kans om de 'plaag' aan te pakken en je bent er na een paar weken vanaf met weinig aantastingen achteraf. Eens je begint te bestrijden vernietig je eveneens een deel van de predatoren, maar eveneens neem je hun voedsel weg en zullen ze niet snel meer geneigd zijn om in jouw tuin te komen zoeken. Eens je begint te bestrijden zul je dus de bestrijding meermaals moeten herhalen. Mijn rozentuin is al 10 jaar volledig gifvrij en de rozen en andere planten groeien en bloeien supergoed. Een afgeknabbeld of verhakkeld blaadje neem ik er graag eens bij. Pesticiden veroorzaken meer schade dan ze waard zijn zowel aan het milieu als aan je eigen gezondheid; deze gedachte moet je goed in je hoofd houden wanneer je beslist hoe je dit 'probleem' gaat aanpakken. Groeten, Pol
Lindebladwesp. dat deels hangen van het blad is gewoon Linde gedrag.
Linde is een bron van leven. Talloze insecten mogen er graag van eten. Dat hoort gewoon bij een Linde. Een erge aantasting kan leiden tot wat groeiverlies maar al snel komen er sluipwespjes op af. Zolang je niet spuit zal na een eventueel erge aantasting elke volgende minder zijn, maar nooit verdwijnen. De enige andere oplossing is omzagen (of van je tuin een gifbelt maken, want je spuit ook de sluipwespjes dood en dan blijven ze terugkomen, en jij dus spuiten).
Ruud
Ik ga mee met het verhaal van Ruud hierboven.
Geef predatoren de kans om de 'plaag' aan te pakken en je bent er na een paar weken vanaf met weinig aantastingen achteraf. Eens je begint te bestrijden vernietig je eveneens een deel van de predatoren, maar eveneens neem je hun voedsel weg en zullen ze niet snel meer geneigd zijn om in jouw tuin te komen zoeken. Eens je begint te bestrijden zul je dus de bestrijding meermaals moeten herhalen.
Mijn rozentuin is al 10 jaar volledig gifvrij en de rozen en andere planten groeien en bloeien supergoed. Een afgeknabbeld of verhakkeld blaadje neem ik er graag eens bij.
Pesticiden veroorzaken meer schade dan ze waard zijn zowel aan het milieu als aan je eigen gezondheid; deze gedachte moet je goed in je hoofd houden wanneer je beslist hoe je dit 'probleem' gaat aanpakken.
Groeten,
Pol