Mijn roebelinni is ziek! Wie kan mij helpen?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/09/2008 - 11:17
nancy en jarno

Mijn roebelinni is ziek! Wie kan mij helpen?

Beste,

Heb twee jaar geleden een dubbel stammig Roebelinni gekocht. Vorige zomer heeft hij buiten gestaan waardoor hij veel bezoek gehad heeft van de slakken en ander ongedierte. Deze zomer (wat voor zomer het ook was) hebben wij besloten deze binnen in onze wintertuin te laten staan. Doch was dit volgens mij ook zo geen goed idee WANT de bladeren zien helemaal niet groen meer, er ligt een witte laag op (weliswaar geen witte lijm maar meer gelijk gedroogd behangpap) Als je de bladeren vastneemt kan je het wit er zo vanaf trekken. Eerst dacht ik dat het was van de nieuwe bladeren doch gaan deze niet mooi open en blijft het wit eraan hangen. Ik zie geen beestjes, noch speerrot. Wie kan mij helpen wat kan ik hieraan doen. Alvast bedankt.

Mijn roebelinni is ziek! Wie kan mij helpen?
vr, 26/09/2008 - 11:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant is aangetast door wolluis.

vr, 26/09/2008 - 13:45
nancy en jarno

Wolluis ? Het wit dat je ziet zijn wit bijna doorzichtige velletjes hé.
Heb hem al voorlopig buiten gezet zodat mijn andere planten dit ook niet krijgen. Hoe pak ik dit het beste aan en met wat ? Alvast bedankt.

Mijn roebelinni is ziek! Wie kan mij helpen?
vr, 26/09/2008 - 23:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die velletjes langs de randen van de nieuwe bladeren van Phoenix roebelenii zijn geen wolluis. Het zijn een soort beschermingsvliesjes voor het nieuwe blad. Je kunt ze er inderdaad zo aftrekken. Onder natuurlijke omstandigheden zorgt regen en wind voor de afbraak van dit materiaal. In huis kun je de vliesjes gemakkelijk verwijderen.
Op de eerste foto zag ik wel wat witte plekken. Mogelijk is dat wolluis, maar de foto is wat onscherp.

za, 27/09/2008 - 10:32
nancy en jarno

Ze hebben mij vertelt dat ik de bladeren moet afwassen met een sopje van melk? Of hoe denk jij dat ik dit nu het beste aanpak?

za, 27/09/2008 - 11:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou gewoon water gebruiken. Als je het buiten doet, pas dan op voor de zon; natte bladeren verbranden gemakkelijk.

Onderwerp gesloten