Onderkant Buxux bruin
#1
wo, 13/08/2003 - 12:57
Onderkant Buxux bruin
Op verschillende plaatsen in de voortuin wordt de onderkant van de buxushaag bruin. De blaadjes vallen vervolgens af. Het lijkt erop dat het zich uitbreidt en dat het gat dus steeds groter wordt. Kan het zijn dat er een ziekte in zit? Urine van een hond kan het volgens mij niet zijn omdat het ook op plaatsen begint waar een hond moeilijk bij kan. Kunnen we hier iets aan doen of is het een kwestie van een eental plantjes vervangen? De buxusplanten zijn ca. 8 jaar oud.
onkriudverdelger of takkensterfte bij buxus deze laatste is erg
Beste anoniem.
Ik denk dat er een kater in de buurt loopt die niet geholpen is.
Dat was bij ons het geval, en telkens als hij de buxus besproeide werd de plek bruin en kwamen er gaten in.
En jammer genoeg is daar dan niets aan te doen.
Maar hopen dat de kater(s) geholpen worden.
dit zelfde probleem heb ik ook en ben zeker dat het van katten is
de beschadigingen aan de buxus herstellen die nog?
oh erg he die katten! Ik heb hetzelfde probleem, katten op heterdaad betrapt! Het hersteld wel weer (als de katten niet doorgaan) maar het heeft veel tijd nodig.
Het is een zeer kwalijke schimmelinfectie, overgewaaid uit Engeland. Ze is zeer moeilijk te behandelen, omdat de gevormde sporen praktisch alle omstandigheden gedurende 3 jaar overleven. Effectief om de 17 dagen spuiten, minstens 6 maanden achter elkaar, met een schimmeldodend product is de enige manier. Jammer genoeg is dat product voorlopig nog niet in de handel te verkrijgen. En opgepast met snoeien. De ziekte zet zich enkel voort in open wondjes, die vooral veroorzaakt worden door snoeien. Na het snoeien van een aangetaste partij moet de snoeischaar grondig ontsmet worden, of de ziekte wordt verder gezet.. Ik behandel deze ziekte al 3 jaar, waarvan 2 jaar besproeien met Bordeauxe pap, wat ook aangeraden wordt. Maar helaas zonder resultaat. Het schimmeldodend product, dat ik nu al 6 maanden gebruik, heeft ook weinig effect. De aangetaste plekken krijgen wel degelijk nieuw groene blaadjes, maar vooralleer die volledig ontwikkeld zijn worden ze alweer geelachtig bruin. Wat bewijst dat de sporen zeer hardnekkig zijn en om de 17 dagen aan een nieuwe cyclus beginnen.