Hortensiadopluis. De witte pluis is een waslaagje dat moeder dopluis over haar eitjes legt om ze te beschermen.Na het leggen van de eitjes sterft moeder dopluis. Jonge luisjes zijn waarschijnlijk allang uitgekomen. De witte was blijft nog heel lang zitten.
Het is vaak een teken dat de plant het om een of andere reden niet naar zijn zin heeft. Arme grond bijvoorbeeld,of te veel zon in combinatie met te droge grond, of te veel concurrentie van andere planten. Probeer op de eerste plaats de plant het beter naar de zin te maken. Je kunt de natuur zijn gang laten gaan en hopen dat diverse natuurlijke vijanden het probleen voor je oplossen. Je kunt ze met chemische oorlogvoering om zeep helpen ( normaal gesproken is dat het eenvoudigst als de jonge luisjes uitzwermen, een loupe komt daarbij van pas). Je kunt in geval van nood of zware aantasting de plant in de lente vlak boven de grond afknippen. Je bent dan de huidige aantasting kwijt. Vergeet vooral niet de plant het meer naar de zin te maken anders komt er binnen de kortste keren een nieuwe invasie. Dus flink compost bij de plant, voldoende mest geven en in geval van droogte wat extra water geven.
In het advies wat je kreeg sta wat onzin. Dop luis is wat anders dan wol luis. Een plant groeit minder als er insecten de groei tegen houden. Insecten gaan niet naar planten die het al niet meer zo goed doen en niet anders om. Zie ook naar wolluis bestrijding, waar foto op lijkt.
Hortensiadopluis. De witte pluis is een waslaagje dat moeder dopluis over haar eitjes legt om ze te beschermen.Na het leggen van de eitjes sterft moeder dopluis. Jonge luisjes zijn waarschijnlijk allang uitgekomen. De witte was blijft nog heel lang zitten.
En Peter wat moet ik daar aan doen?
sophora
Het is vaak een teken dat de plant het om een of andere reden niet naar zijn zin heeft. Arme grond bijvoorbeeld,of te veel zon in combinatie met te droge grond, of te veel concurrentie van andere planten. Probeer op de eerste plaats de plant het beter naar de zin te maken.
Je kunt de natuur zijn gang laten gaan en hopen dat diverse natuurlijke vijanden het probleen voor je oplossen. Je kunt ze met chemische oorlogvoering om zeep helpen ( normaal gesproken is dat het eenvoudigst als de jonge luisjes uitzwermen, een loupe komt daarbij van pas). Je kunt in geval van nood of zware aantasting de plant in de lente vlak boven de grond afknippen. Je bent dan de huidige aantasting kwijt. Vergeet vooral niet de plant het meer naar de zin te maken anders komt er binnen de kortste keren een nieuwe invasie. Dus flink compost bij de plant, voldoende mest geven en in geval van droogte wat extra water geven.
Bedankt Peterplant. Ik zal hem eens extra verzorgen. Hij staat op geen ideale plaats. Ik zal hem wegdoen, ik heb toch stekken genomen.
sophora
In het advies wat je kreeg sta wat onzin.
Dop luis is wat anders dan wol luis.
Een plant groeit minder als er insecten de groei tegen houden.
Insecten gaan niet naar planten die het al niet meer zo goed doen en niet anders om.
Zie ook naar wolluis bestrijding, waar foto op lijkt.
Anopoeld
Wat is iedereen vriendelijk voor mekaar!
Ik weet het niet maar denk toch dat het dopluis is. Of misschien wollige dopluis.
Zal de plant opbranden dan zijn alle beestjes weg.
sophora
en hij/zij schrijft zelf onzin, Peter heeft helemaal gelijk.