pluksla
#1
vr, 24/08/2012 - 00:38
pluksla
op advies van hier met mijn buddykindje pluksla gekweekt.
Het groeit inderdaad als kool, zelfs tijden een hittegolf
Vandaag had ik de eerste oogst, maar ik vond het maar bitter.
Iemand tips over hoe ik er een lekkere sla van kan maken?
Bitter in de mond maakt het hart gezond.
Er staan enorm veel recepten op Google, dus er zit er vast wel een voor je bij.
en is de rest ook gelukt?
witlof
ijssla (op mn buddies verzoek)
pluksla
bieslook
rode basilicum
alleen een beetje rode basilicum
de rest doet nix
:(
ik heb geen moestuinvingers
denk dat ik het voortaan toch maar weer bij fruit hou.
en van recepten op internet weet je nog niet hoe het smaakt.
... en fruit mag je met je vingers eten.
pluksla ook
patat ook...
en kip
eerst plukken
ik heb het geknipt en aan mn buddy meegegeven
zn zusjes zijn gek op sla
mooi werk :)
tis al weer aangegroeid
knippuh maar weer...
jah ff wachten tot ik iemand tegen kom die het lust
met amerlander sladressing is het redelijk eetbaar ;-)
reclame!
reclame voor Ameland mag :)
amerland?
die leesbril hé maar met een merknaam op een babbelforum heb ik geen probleem
zeker niet wanneer er om tips gevraagd wordt :)
Het grappigste is nog, dat Kaleidoscoop zichzelf het beslissende antwoord heeft gegeven.
haha :)
amerland is het gebied rond de rivier de Amer (roll eyes)
update
ben inmiddels verslaafd aan pluksla ;-)
ik denk dat mijn eerste portie te jong is geweest
het bittere is er inmiddels wel af
smikkelen!
Yep, al denk ik dat het seizoen nu wel een beetje over is.
Volgend jaar in elk geval weer zaaien.
Verser sla eten kan niet
en nadeel van kropsla uit de winkel is dat ik in mn uppie dan dagen achter elkaar sla moet eten om de krop op te krijgen.
Daarom at ik al zelden sla.
Niet teveel sla eten;Ga je konijnengedrag van vertonen. :) :)
gaan mn tanden dan groeien?
Ja.
mooi zo, want die zijn aardig versleten
....Niet alleen grotere tanden,ook grotere oren....!
oeps