vlindertuin
#1
za, 02/10/2010 - 19:05
vlindertuin
heb een jaar zitten experimenteren met binnenkamerplanten en later met een kastje afrikaantjes eucalyptus globolus zinias enzo heb er zo wel genoeg van wil nu dieper gaan wil een vlindertuin maken. volgend jaar. mijn vraag is of het raadzaam is de grond te vervangen of kan ik het gewoon zo laten met alleen wat tuingereedschap? ik bedoel met het vervangen van het grond scheppen en in de kruiwagen en nieuw zand erover? heb ik vaker gezien of is dat alleen voor de stoeptegels bedoeld? ik wil dus ergens een vlindertuin maken weet niet of er dan stoeptegels staan als het wel zo zou zijn moet ik het grond dan vervangen of gewoon alles de natuur zijn gangetje laten gaan?
vlinders kun je naar je tuin lokken door planten aan te schaffen, die vlinders prefereren, zoals Buddleia, enz.
Heeft dus niet te maken met bestrating of grond vervangen.
Lees alles erover:
https://tinyurl.com/y5njjyvf
ja dat weet ik wel. ik heb zaden bestelt die vlinders lokken ik bedoel ik ga volgend jaar ergens wonen met een tuin en weet dus niet of er bestrating ligt ik ga het stap voor stap eruit halen mijn vraag is dus kan ik die gewoon planten erna met een schep natuurlijk of met een lepel :-) (laten we er niet moeilijk over doen) of moet het zand vervangen worden meestal als je de stoeptegel erafhaalt ziet het zand eruit als een witte zandbak voor kinderen. begrijpt u? dus vraag ik of die zand vervangen moet worden?
ja als er gras stond werp ik hem omver stap voor stap en die kun je dan gewoon planten.
Inderdaad kun je bestratingszand beter verwijderen.
bedankt voor je antwoord
wat voor soort grond moet ik dan eigenlijk hebben?
volgens mij maakt het heel veel uit welke grond je koopt op sommige grondsoorten waar ik mee ge experimenteerd heb groeien de planten nauwelijks of niet hellemaal volledig.
Dat is geheel afhankelijk uit welke grondsoort je tuin bestaat. Nieuw aangebrachte grond moet altijd goed gemengd worden met de ondergrond.
bedankt voor je antwoord ik denk dat ik het heb begrepen. maar hoe herken ik welke grondsoort? er is er bestaan wel 84 grondsoorten. hoe diep moet het gegraven worden? 2 lagen?
Geen idee hoe dik de zandlaag van de bestrating is. Daar hangt de diepte vanaf.
Zou je niet eerst eens die nieuwe lokatie afwachten i.p.v. je druk te maken over problemen die er wellicht niet zijn?
Ruud
Zoals altijd te veel aandacht voor planten waar de volwassen vlinders nectar van eten,en bijna geen aandacht voor planten waar de rupsen van eten.
bij ons in de buurt net zo iedereen heeft vlinderstruiken maar niemand brandnetels.
met het aanplanten van nectarplanten alleen creeer je geen vlindertuin
Dirk.
bedankt voor je antwoord ik weet waar brandnetels groeien ze groeien niet overal ze groeien meestal waar een beek of een sloot ligt ga maar eens de bossen in daar zul je brandnetels aantreffen bij sloten. brandnetels zijn familie van wietplanten ze vreten water. je ziet er geen bij de mensen ze zijn er wel bij mensen die bij beekjes wonen enzo maar velen zien die planten als onkruid. of ga anders eens in giethoorn langs daar zie je overal wel brandnetels ben er opgegroeid. ik moest soms door de struiken met hoge brandnetels lopen erdoor lopen en je krijgt vele pijnlijke steken hoe moest dat dan?
met een lange stok van een tak van bv een boom slaan omleggen
@ rdb: ik heb geen ervaring met de diepte van de grond voorkomen is beter dan genezen. zo leer ik nog eens wat. ik me te druk maken om problemen die er niet zijn, dat is het niet. u mag gerust meedoen met uw ervaringen geen probleem.
Vlinderplanten Top 10
Vlinderstruik (Buddleia davidii)* N
Beemdkroon (Knautia arvensis) N
Hemelsleutel (Sedum spectabile) N
IJzerhard (Verbena officinalis) N
Wilde marjolein (Origanum vulgare) N
Gulden sleutelbloem (Primula veris) N
Judaspenning (Lunaria annua) N + W
Koninginnekruid (Eupatorium cannabinum) N + W
Kaasjeskruid (Malva spec.) N + W
Damastbloem (Hesperis matronalis) N + W
(N = nectarplant; W = waardplant, * = van nature
niet inheems, maar oefent een zeer grote
aantrekkingskracht uit op vlinders)