Katten bij oude poes plaatsen

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 22/10/2008 - 00:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Katten bij oude poes plaatsen

Ruim 11 jaar geleden haalden we twee poezen uit het asiel, ze waren in beslag genomen en volkemen verwilderd en mensenschuw. Na verloop van (veel) tijd en ten koste van (veel) geduld zijn ze toch weer redelijk huislijk geworden. Vandaag heb ik echter de jongste (nu 15) moeten begraven. De oudste (18) is nu alleen. Wij willen er nu twee nieuwe bijnemen. Maar wat is dan verstandiger: kittens of twee iets oudere katten?
Iemand enige ervaring?

Ruud

wo, 22/10/2008 - 00:48
jfk1

hoi
ik denk niet dat je met het nemen van nieuwe katten of kittens je oude poes er een plezier mee doet .....heb hier zelf een peos nog niet zo oud nu ongeveer 3 jaar ..heb er onlangs een kitten bij gekregen maar ze moet er echt niets van hebben ......blazen krabbe als het kitten in de buurt komt ......het kitten is nu bijna 2 weekjes hier in huis ....

wo, 22/10/2008 - 01:29
carolyn

Hallo,

Mijn ervaringen zijn dat als je er eentje bijneem het beste is dat je er eentje neem van het andere geslacht.Als ik van u was zou ik er zeker geen 2 tegelijk nemen,1 per 1 is beter zodoende wordt het niet te druk voor de oude kat en kan ze op haar gemak de andere gewoon worden met 2 in 1 keer zal ze dikwijls recht en links in het oog moeten houden,ze zal waarschijnlijk veel opschrikken zodoende dat ze zicht verdedigend zal opstellen.Met eentje kan ze alles rustig zitten afkijken en stap voor stap de andere laten dichter komen.
Een oudere kat is natuurlijk al rustiger dan een kitty maar past zich moeilijker aan.Als je toch een oudere neemt vraag dan of ze zeker andere katten gewoon is.

Ikzelf breng een nieuwe altijd als volgt binnen.Laat de nieuwe kat los lopen in de berging,dan breng ik ze in de huiskamer terwijl ik mijn kat vast heb,indien het al gaat laat ik ze eventjes ruiken aan de nieuwkomer zonder dat ze kan uithalen,daarna stop ik mijn oude kat in de berging dan kan ze de reuk op doen van de nieuweling dit doe ik een paar maal per dag (de ééne daar dan de andere daar)tot het tijd is om rustig voor de televisie te zitten.Dan neem ik een poes naast mij en mijn man de andere in de zelfde zetel,beetje bij beetje dichter,laat er eens eentje los lopen terwijl ik de andere nog naast me heb.Volgens de reactie van de poezen(dit moet je zelf een beetje inschatten)laat ik ze beide vrij maar volg ze wel zodat ze nooit kunnen uithalen,wordt het een beetje te gevaarlijk neem ik weer ééntje bij mij of stop ik de nieuwe eens 1/2uurtje in de berging.
Moet zeggen dat mijn katten nog nooit naar elkaar uitgehaald hebben.
En later elkaar liggen te wassen enz
Wel altijd katten genomen van verschillend geslacht.
Mijn katten zijn nu ook dood ééntje 18j en 16(kanker).
Heb nu een nieuwe van mijn zoon zijn vriendin,is nu 3j en kattin en ga er ook eentje bijnemen na nieuwjaar maar wel kater.

Misschien heb je hier iets aan,

nog een fijne avond,
mvg Carolyn

wo, 22/10/2008 - 02:08
Union

Juist als je kat (alleen) heel kat sociaal is geweest, is ze misschien nu wel heel eenzaam alleen.
Als je toch gelijk twee katten wilt nemen, maakt het denk ik niet veel uit als dat kittens zijn. Je kat laat het wel weten als ze te druk voor haar zijn. De kittens spelen dan wel met elkaar.

za, 25/10/2008 - 17:42
Konijntje

Katten zijn solitaire dieren; ze kunnen heel goed alleen zijn. Ik zou bij zo'n oude kat geen andere (meer) zetten.
Uit eigen ervaring: onze kat was 7 toen ik er een andere bij nam. De oudste is nu 15 en de jongste 8, maar ze kunnen nog steeds niet goed met elkaar overweg. Als ze al iets samen doen, dan is het ruzie maken.

zo, 26/10/2008 - 01:35
Reest

Hoi allemaal
Bij onze (bijna) 4 -jarige kater een kitten(katertje) van 3 maanden erbij genomen. Na 1 dag blazen en nog 1 dag 'mopperen' van de oudere kater, wederzijds volledig geaccepteerd. Ze spelen, likken en stoeien samen dat het een lust is.
Trouwens het zijn raskatten, Maine Coons.
Groetjes
Rinus

zo, 26/10/2008 - 10:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor alle reacties. Ik ben overigens niet bang voor de eenzaamheid van mijn oude kat (katten zijn geen kuddedieren) maar gun het beest een goede oude dag. Anderszijds moet ik wel de muizen en mollen onder de duim houden en daarvoor is ze te oud. Om te jagen moet je veel naar buiten en da's te koud voor die oude botjes. Zo nu en dan een half uurtje maar dan weer gauw een warmer plekje gezocht. Ze vrat nog wel dagelijks muizen maar die werden door de andere gevangen en aan haar gegeven.

Ruud

Onderwerp gesloten