Krols en gedekt

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/03/2009 - 15:38
Only_Mii

Krols en gedekt

Wij hebben een poes van 8 maanden en ze is sinds een paar dagen krols (ong 3a4 Dagen). ze komt niet buiten maar de drang is nu groter door dat ze krols is . Ong een uurtje geleden is ze stiekem door het keuken raampje naar buiten gegaan terwijl wij aan het eten waren. Toe we er achter kwamen dat ze weg zijn we gelijk naar buiten gegaan,, lang zoeken hoefde we niet ,ze zat in onze tuin, en we hebben gezien ze met een kater aan het paren was. nu zijn mijn vragen:

* hoe groot is de kans dat ze zwanger is ?
* is dat gevaarlijk op zo'n jonge leeftijd?

Veel liefs,

di, 10/03/2009 - 01:32
Yvette

* De kans is zeer groot dat ze zwanger is....Voor de poes bestaat er geen morning-after prik. De enige manier om een zwangerschap af te breken is operatief, dus sterilisatie met verwijderen van eierstokken en baarmoeder met inhoud.
De poes is zich niet bewust van een zwangerschap en reageert na deze operatie dan ook niet anders dan na een gewone sterilisatie.
Ook voor haar gezondheid heeft het geen nadeel om op deze wijze een nestje kittens te voorkomen.
Operatie in een beginstadium van de dracht is dan het minst ingrijpend; dus niet wachten tot poes duidelijk hoogdrachtig is.

*Mocht je het toch willen laten komen is dit niet gevaarlijk voor de poes.

sterkte...

di, 10/03/2009 - 21:16
Only_Mii

heey,

Heel erg bedankt voor je reactie!
Ik ben blij dat dit geen gevolgen heeft voor de gezondheid van mijn poes!
Ik zit er over na te denken wat ik nu ga doen.. maar het is vrijwel zeker dat ik de kittens laat komen :) (als ze zwanger blijkt te zijn ) dus dat is nog even een paar weekjes afwachten voor dat we dat kunnen zien. zodra ik meer weet dan zal ik dat zeker op dit forum zetten ,,, dus ik hoe je op de hoogte!
Veel liefs

di, 10/03/2009 - 22:31
loes119

een poes krijgt haar nestje gemiddeld na 65 dagen maar het kan tussen de 61 en 70 dagen.mijn poezen dragen vrij lang,68 dagen.na ongeveer 3 weken kun je zien of ze zwanger is,de tepeltjes worden dan donkerder roze en later gaat het haar rond de tepels wijken.als ze maar 1 keer gedekt is krijg je waarschijnlijk een klein nestje,zeg 2 of 3 kittens.telkens als een poes gedekt wordt komen er nieuwe eitjes los die bevrucht kunnen worden.
een poes kan ook door meerdere katers bevrucht worden met soms heel verschillende kittens als gevolg.
veel plezier met je nestje,als het mag komen natuurlijk.

wo, 11/03/2009 - 00:48
Yvette

gefeliciteerd met de (hoogstwaarschijnlijke) gezinsuitbreiding....Was papa een mooie kat trouwens?

groetjess

Onderwerp gesloten