Is het waar?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/07/2009 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is het waar?

Hallo ik ging eens op internet snuffelen en ik las dat alle co2 die een boom op neemt in zijn leven er weer uit komt als hij dood is is dit waar?

za, 18/07/2009 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat klopt wel, tenminste als je er de haard mee stookt. Niet als het hout duurzaam wordt gebruikt voor bijvoorbeeld meubels of huizenbouw. Het voornaamste element in hout is koolstof de bouwsteen van cellulose. Als dat wordt geoxideerd door verbranding of biologische afbraak zijn de eindproducten koolzuur en water.

zo, 19/07/2009 - 21:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt want ander helpt bomen planten niet

ma, 20/07/2009 - 11:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo is het Terrence en daarom worden er jaarlijks ook duizenden bomen geplant. Het is echter de vraag of dat genoeg is om het natuurlijk evenwicht te bewaren want de aarde was vroeger veel groener dan nu.
In Noord-Amerika zijn nog naaldwouden, maar de uitgestrekte loofbossen in het midden van de VS van oost tot west zijn verdwenen.
Ook was Europa bedekt met gemengde bossen tot in Oost-Siberië en de Europese eikenbossen zijn verbruikt voor de bouw van schepen.
Rond de Amazone in Zuid-Amerika is het grootste regenwoud van de wereld, maar daar wordt elk jaar 15.000 km2 vernietigd.
Alle bomen bedekten en beschermden de aarde tegen de straling van de zon die nu onbarmhartig schijnt op snelwegen en daken van huizen in steeds groter wordende steden die gedurende de nacht nauwelijks afkoelen.
Toen ik kind was leefden er in Nederland 8 miljoen mensen.
Het co2 probleem is er, maar het is niet het enige.

via Google is er over te lezen op: 'de wouden van de wereld'.

Frans.

ma, 20/07/2009 - 13:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

wauw dat is wel ernstig maar wie weet komt er nog eens
een techniek om grote hoeveel heden co2 uit de lucht te halen
alles kan

ma, 20/07/2009 - 14:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het groeiende broeikasprobleem wordt nog ernstig onderschat. Afgezien van de verbranding van fossiele brandstoffen, zorgt de versnelde opwarming van de aarde voor een toenemend risico, dat grote hoeveelheden van sterke broeikasgassen zoals methaan vrijkomen in de atmosfeer. Van dit gas liggen gigantische voorraden opgeslagen in de oceaanbodems en in de permafrost van het Noordelijk halfrond. Het zijn zogenaamde hydraten. Dat is een soort methaanijs, dat slechts stabiel blijft bij lage temperaturen en/of hoge druk, zoals in de diepzeeën. In de poolzeeën liggen de methaanvoorraden op betrekkelijk geringe diepte, zodat daar de temperatuurstijging de grootste invloed heeft. De grafieken laten zien dat op sommige locaties het omslagpunt van dit evenwicht al dicht is genaderd door de versnelde temperatuurstijging in met de name de poolgebieden.

ma, 20/07/2009 - 18:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

wow ik heb gelezen dat metaan 20keer meer voor het broeikaseffect werk

Onderwerp gesloten