Ulmus Parvifolia
#1
wo, 22/10/2008 - 21:08
Ulmus Parvifolia
In mijn jeugd heb ik me met het opkweken van enkele buitnbonsai bezig gehouden.
Nu heb ik voor mijn verjaardag een bonsaiboompje gekregen. Ik vemoed dat het om een Ulmus Parvifolia gaat.
Mag ik deze tijdens de wintermaanden buiten zetten? Ik vermoed dat ik hem op zijn minst tegen vorst moet beschermen. Of is het voor een Ulmus Parvifolia not don om deze buiten te zetten.
Ik vrees enkel dat hij de wintermaanden niet zal overleven en indien hij buiten mag staan, dan gaat hij vanzelf in een winterslaap en kan ik hem zonder problemen verpotten.
Kan er iemand een correct antwoord geven?
mvg
Sven
hij mag buiten lijven maar als het een kleie is zou ik hem wel beschutten.
Het kan dus geen kwaad dat zolang het niet vriest de bansai vanaf nu buiten op een terras te zetten. Tijdens vorstnachten hem best beschermen en eventueel binnen in op een koel plek zetten. Ik vermoed wel dat ik dan moet opletten dat het boompje niet uit zijn winterslaap wordt gewekt. Maar voor zover ik tot nu toe heb gelezen, mag een boompje enkele dagen binnen de beschutting opzoeken.
Indien het idd een Ulmus parvifolia is zul je hem toch echt tegen de vorst moeten beschermen. De wortels in de pot zijn n.l. uitermate kwetsbaar als het gaat vriezen. Laat je dat boompje gedurende de winter buiten staan gaat hij idd vanzelf in winterslaap maar hoef je hem niet te verpotten,want bij vorst redt de boom het n.l. niet en blijft voor altijd in winterslaap.
Gewoon ruim voor de winter op een koele plek binnen wegzetten en af en toe bewateren en heel matig bemesten is de beste oplossing voor het boompje.
En in het voorjaar gewoon weer naar buiten. Doe het zelf al heel wat jaren op die manier en nooit problemen met de Ulmus.
En ,als de ulmus dan op een koude plaats binnen wordt gehouden ,verliest hij dan de bladeren ,of niet...?
Weggezet gedurende de wintermaanden op b.v. een koele/koude slaapkamer o.i.d. waar de temp. s'winters niet beneden ca. 7 gr.C komt zal deze boom af en toe wat blad laten vallen maar ook weer nieuw groei vertonen.
Wel zorgen dat de grond nooit uitdroogt en af en toe benevelen.