Cactus potgrond

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 12/07/2004 - 13:56
Hugh

Cactus potgrond

Op internet kan ik vele mengsels vinden voor een geschikte grond voor cactussen. Bestaande uit grint, zand, klei etc.
Bij een tuinwinkel heb ik cactuspotgrond gekocht.
Is deze grond nu al volledig of niet? Moet er nog iets aan toegevoegd worden?

ma, 12/07/2004 - 15:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat men in de tuincentra vindt als "cactusgrond" is meestal niet veel soeps .. men kan al beginnen om daar minstens 30% grof "rijnzand" aan toe te voegen .. let wel "grof rijnzand" ! :-)
eigenlijk zou men dat "rijnzand" moeten uitzeven en het fijn materiaal eruit halen. ik van het stort een oude bloemzeef gerecupereerd en dat is een bijzonder nuttig "toestel" (nb: een bloemzeef is een zeef die vroeger? gebruikt wordt/werd om bloem te zeven :-))

ma, 12/07/2004 - 22:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik koop mijn grond in de cactusclub. deze is al klaargemaakt en bestaat uit potgrond, leem, bimskies en lavagruis. voor sommige soorten doe ik er nog wat leem bij.
Grond uit een tuincentrum bestaat meestal alleen uit potgrond+wat rijnzand.
daarom alleen al is het nuttig om bij een cactusclub aan te sluiten. voor het luttele bedrag aan lidgeld hoef je het niet te laten. je krijgt iedere maand een boekje, boordevol informatie. ze hebben een uitgebreide bibliotheek over de specifieke geslachten en er is altijd iemand om je te helpen. in nederland en vlaanderen zijn er in iedere provincie wel meerdere clubs. voor de afstand hoef je het ook niet te laten.

di, 13/07/2004 - 00:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

'k had het niet beter kunnen zeggen :-)

di, 13/07/2004 - 12:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad, je hebt er geen pluizenzeef voor nodig om het uittepluizen.;-)

Wat is is Bimskies?

di, 13/07/2004 - 12:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

"bimskies" is het Duitse woord voor puimsteen ..

za, 17/07/2004 - 00:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bims of Bimskies is een materiaal afkomstig van vulkanische oorsprong. We kennen allemaal lava, een vloeibaar magma dat vulkanen uitbraken en dat achteraf stolt tot een vast gesteente, dat hard gesteente is een weinig poreus. Het verschil met bims is dat dit laatste niet vloeibaar, maar min of meer schuimachtig de lucht in wordt geblazen, samen met vulkanische as en als stofregen terug op de aarde valt. Dit kan zeer ver van de krater af zijn.. Het materiaal stolt in de lucht tot een zeer schuimachtig gruis dat in het Nederlands puimsteen heet. We gebruiken echter meest de Duitse naam bims. Na honderden jaren vulkanisme ligt het in lagen waar het afgegraven wordt, gemalen, gezift en soms gewassen. Men gebruikt het ook om zeer lichte isolatiestenen te maken.

ma, 04/10/2004 - 17:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik maak cactusgrond van 1:1:1 grind 1-3 mm, potgrond, turf. Is dat goed? Ik doe dat voor de Trichocereus soorten voor Lophopora soorten gebruik ik potgrond en grind.

Onderwerp gesloten