verzorging Opuntia microdasys

14 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/10/2005 - 18:57
edob

verzorging Opuntia microdasys

zo de dagen zijn nog steeds mooi dus het is moeilijk om de cactussen nu niet water te geven, ondanks de warmte overdags in het kasje maar de nachten worden nu kouder dus kan ik mijn nieuwe petroleumkacheltje uitproberen, ik heb nu een kacheltje die maar 2m meter kan warmen maar ik hoop dat mijn tafel vol cactussen nu plaatstelijk warm blijft, maar nu mijn vraag wie weet de minimale nachttemperatuur van de opuntia microdasys en heel verrassend mijn Mammillaria staat weer in bloei,
mijn cactussen zijn nu helemaal droog dus ik hoop dat het goed gaat komen a.s winter,
groet edo

ma, 17/10/2005 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

leestekens?

ma, 17/10/2005 - 11:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik weet niet wat Anoniem bedoeld ,volgens mij kan dit persoon zich better aan ander tijd verdrijf vermaken dan zulke antwoorden te geven,
maar welke echte cactus liefhebber weet de minimale temp voor de nacht voor de Opuntia micro.helaas kan ik geen informatie hier over vinden.

ma, 17/10/2005 - 14:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

heb het antwoord al gevonden

OPUNTIA VIJGCACTUS

Mexico
Snelgroeiende cactus en de verzorging is niet moeilijk, de bloei kan beginnen als de cactus 5 jaar oud is, in de zomer een zonnige en warme standplaats met niet te weinig water , in de winter 8-12 graden, er zijn ook winterharde opuntia soorten. (opuntia fragilis, opuntia humifusa, opuntia rhodantha)

ma, 17/10/2005 - 16:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edob .. geen idee of je engels verstaat maar als je op Google zoekt naar "Opuntia microdasys cultivation" heb je leesvoer voor een ganse week denk ik :-)

mvg
Willy

ma, 17/10/2005 - 20:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy

Ja gelukkig versta ik engels want op mijn werk is de hoofdtaal engels maar ik had alleen nog op nederlandse site's gezocht.
Het is al weer koud he s'nachts en ik kom er achter dat mijn kasje te klein wordt want ik had ook nog sla geteeld en nu moet ook nog mijn fuchsiainfo-icon naar binnen en geraniums, heb alle cactussen op een tafel gezet en een foliewand gemaakt om de kas in tweeen te verdelen .nou ja een heel gedoe dus.

ma, 17/10/2005 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

ha Edob je kampt nu al met plaatstekort haha .. nu ja ik zie het nog wat aan hoe de temperaturen evolueren. de kas staat dag en nacht op verluchten .. 't verdorie heel slecht cactusweer ttz het is dagelijks te warm en te droog en dus gaan de planten wat schrompelen omdat ze nog wat water verliezen. 't risico zit erin dat als het weer nu omslaat naar echt herfst/winterweer dat er plots heel lage temperaturen gaan komen en dan zijn de planten niet in rust. het zal deze winter oppassen geblazen worden, nu ja we zien wel en hopelijk rijst de brandstofprijs niet kompleet de pan uit !

mvg
Willy

di, 18/10/2005 - 10:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Willy

Is het niet zo dat de cactussen in rust komen omdat het zonlicht afneemt.
Maar je hebt gelijk het is vervelend weer ,overdags is het in de kas 35graden max, en snachts 8graden,en het vervelende is ook nog dat je geen water meer mag geven ,dus dat wordt spannend aankomende maanden.Hoe zie je trouwens dat de cactus nog niet in rust is als je dat al kan zien?

edo

di, 18/10/2005 - 11:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edob .. de winterrust of beter de "rustperiode" (valt voor ons toevallig samen met onze winter) wordt ingeleid door lagere temperaturen + kortere dagen + minder water ...
Ik heb verleden WE toch nog een klein beetje gegoten, zeer tegen mijn zin maar de boel stond nu reeds zo droog dat ik anders waarschijnlijk in de winter ging moeten gieten.

mvg
Willy

di, 18/10/2005 - 11:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

PS .. zo lang er nog een aanzet is voor doorngroei ligt de plant niet "stil" kijk naar de basis van de dorens in de kop van de plant, 't is niet altijd evident hoor en men kan ook moeilijk plant per plant controleren eenmaal dat men er meer heeft dan een handvol :-)

mvg
Willy

di, 18/10/2005 - 11:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inlichtingen over uw opuntia: https://tinyurl.com/y2xj4vaf

Wat de minimumtemraturen betreft deze link: https://tinyurl.com/y4ayxmzq
Te geloven met de nodige reserves.

Mijn Opuntia humifusa overwintert in de tuin zonder bescherming.

Ik durf niet zeggen dat dit voor de Opuntia microdasys ook zal lukken.

Groetjes
Willy N

di, 18/10/2005 - 14:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy

bedankt voor de site ,dus als je de temp schaal kan geloven is het minimaal 12graden wat de opuntia mic kan hebben .
grappig. je durft wel zeg om nog water te geven aan de cactussen bij mij staan ze nu allemaal kurkdroog en ik moet nu wel de kleintjes in de gaten gaan houden.

edo

di, 18/10/2005 - 18:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

willy

Je mag toch eigenlijk helemaal niet water geven in de winter?

edo

wo, 19/10/2005 - 00:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

goh Edo .. tussen wat er in de boeken staat en tussen wat je in de realiteit al eens moet doen ligt er soms een hemelsbreed verschil .. :-) en 't hangt natuurlijk af over welke planten men spreekt ..
als algemene regel mag men aannemen dat planten met een dun, draadachtig wortelgestel meestal geen grote vochtreserves hebben en dus waarschijnlijk uit een klimaat komen met een redelijk korte winterrust. Dat geeft met onze lange winters meteen al een probleem. Om te beletten dat men met mummies eindigt moet dus dus redelijk vroeg wat vocht zien toe te dienen. Met planten met dikke, vlezige tot penwortels is dat dus minder kritisch .. zeg wel 't is een algemene vuistregel dus nood breekt wet zeg maar :-) ( enkel met de mistsproeier vlugtig tussen de planten door is al voldoende, een "zuchtje" vocht als het ware)

mvg
Willy

Onderwerp gesloten