Albizia julibrissin opkweken

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/05/2006 - 00:49
Rodecactushond

Albizia julibrissin opkweken

Hallo

ik heb enkele zaden gekregen van de Albizia julibrissin, of de zijdeboom.
Na een week ontkiemde die reeds en nog een week later hebben ze 2 of meer blaadjes.
Maar nu wordt het moeilijk, hoe behandel ik ze verder om ze tot volgroeide boompjes op te kweken? Mogen ze buiten, vanaf wanneer? afgeschermd of niet?

Wie weet hier meer over?

Dank

Enkele foto's op 't web:

https://tinyurl.com/yxdb2pbj

wo, 03/05/2006 - 12:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb vorig jaar eind augustus een zaailing meegenomen van gran canaria. deze had toen alleen de eerste twee blaadjes, nu is hij ongeveer 50 cm en heb hem voor twee weken buiten op het terras gezet. Hij doe het minder goed dan binnen. Hij was te nat. Hem hem gelijk verpot en in droger grond gezet. Dus ik zou de zaailingen nog even binnen laten staan en wachten tot het beter weer wordt zoals de komende dagen.Gebruik goed doorlatende grond
Groetjes Spriet

wo, 03/05/2006 - 17:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ze verleden jaar ook gezaaid. Ik had gelezen dat ze moeilijk ontkiemde; maar dit bleek minder waar. Alle zaden deden het (ik had meerdere zaden in een potje). Ik heb de meeste weggegeven.
Een van de plantjes die ik behouden had, heb ik in de volle grond gezet. Hij heeft de winter overleeft; weliswaar met schade. De bovenste helft is verhout en daar komen geen blaadjes aan.
De andere plantjes heb ik in een kas staan bij vrienden. Ik ga ze waarschijnlijk dit weekend ophalen en zal je dan vertellen hoe ze de winter in de kas overleefd hebben.
Een advies: als je ze verpot zet ze dan in diepe smalle pot. Ze ontwikkelen een pinwortel. En ik zou ze pas volgend jaar in de volle grond plaatsen.
Ron

do, 18/05/2006 - 21:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb 3 jaar geleden in Zuid Frankrijk een klein boompje in een tuincentrum gekocht, 40 cm hoog. In de winter gewoon in een pot buiten laten staan. Daarna in de volle grond en dat gaat nu al twee winters goed. Aangezien ze toch winters wat in kunnen vriezen zou ik met die hele kleintjes maar geen risico nemen.

ma, 24/07/2006 - 01:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

geen probleem buiten maar niet involle zon weinig water geven eerste 3jaren laten overwinteren in koude serre en overdekken met droog bladafval of stro mogen in de winter niet volledig uitdrogen zaai er ieder jaar een 100 tal zonder problemen maar veerspeen ze al bij opkomst van 2 bladsteeltjes in3l potten.

ma, 31/07/2006 - 02:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo
wat U schrijft, zelf ook geprobeerd maar lukte niet in een verder stadium.
volgende stap, een jong boompje gekocht bij een kweker in Italie, ook na twee jaar mislukt.
daarna een boompje van 1m gekocht bij een tuincentrum in Nederland en in de volle grond gezet, ook dit de winter niet door gekomen.na in de omgeving een paar bomen van zo'n 5m in volle bloei, met kruinen van zo'n 4m doorsnee te hebben zien staan en zo nog eens een jaar later gaan kijken, stonden die weer even mooi erbij, dus toen als laatste een boom van 4m geplant en nu in volle bloei en de winter goed doorstaan, was wel spannend, maar is gelukt.
welke verzorging en e.v.t. bemesting weet ik ook niet en ben daar ook naar opzoek maar kan tot nu nog niets daar over vinden.
maar ga stug door, wie weet zal er toch wel eens iemand hier antwoord op weten.
de bomen die ik eerder had gezien, stonden gewoon in de Zeeuwse grond, klei maar misschien een plantgat vermengd met tuingrond en grof zand
succes verder.

Onderwerp gesloten