Het is allemaal bedoeld voor de voortplanting. De melk zal ongetwijfeld van waarde zijn bij de kieming. Niets in de natuur is nutteloos. De mens misschien!
Deze melk wordt bij volledige rijping van de noot kiemwit een vezelig goedje dat er voor zorgt dat noot kan kiemen,dus als er nog vloeibare melk wat het in feite niet is aanwezig is dan is de noot nog niet rijp.
De kokosnoot, ook bekend als 'klapper', wat een vernederlandsing is van het Indische 'kelapa', is eigenlijk geen noot maar een steenvrucht, waarvan het mesocarp niet vlezig maar vezelig is. Daarbinnen zit het harde endocarp, dat het zaad omgeeft met drie duidelijk zichtbare kiemopeningen. Bij de kieming komt de kiem door een van deze openingen naar buiten. De drie kiemopeningen zijn de overblijfselen van de in aanleg uit drie vruchtbladen bestaande vrucht.
De palm is een eenzaadlobbige en het zaad bestaat uit één kiemlob, dat het transport van het reservevoedsel naar de kiemende plant verzorgt. Het reserve voedsel in het zaad bestaat uit wit, vet, vezelig kiemwit (endosperm), de kokos dat onder andere gedroogd als kokosmeel in de handel komt en een half troebele vloeistof, het klapperwater (het vloeibare kiemwit, vaak ten onrechte klappermelk of kokosmelk[1] genoemd). Bij een volledig rijpe vrucht bestaat al het kiemwit uit het vezelige kiemwit.
Er heeft een koe in gewoond.....
Als dat zo is heb ik ook een vraag. Hoe komt een koe in een kokosnoot ?
tsja, sommige dingen blijven geheim bij moeder natuur...(maar om eerlijk te zijn; ik weet het antwoord op zijn vraag niet, wel een leuke vraag!)
Zou dit niet hetzelfde zijn als dat er bloed in ons lichaam zit? Het ontstaat
er gewoon door een of andere manier van celdeling.
Maar dan heb ik nog een vraag: Waarom zit er melk in een kokosnoot? Waar is
die voor nodig?
Het is allemaal bedoeld voor de voortplanting. De melk zal ongetwijfeld van waarde zijn bij de kieming. Niets in de natuur is nutteloos. De mens misschien!
Deze melk wordt bij volledige rijping van de noot kiemwit een vezelig goedje dat er voor zorgt dat noot kan kiemen,dus als er nog vloeibare melk wat het in feite niet is aanwezig is dan is de noot nog niet rijp.
Een zaadje van een trachy is in het begin ook vloeibaar wit van binnen, en wordt langzaam hard. Ze zullen wel dezelfde oorsprong hebben
De kokosnoot, ook bekend als 'klapper', wat een vernederlandsing is van het Indische 'kelapa', is eigenlijk geen noot maar een steenvrucht, waarvan het mesocarp niet vlezig maar vezelig is. Daarbinnen zit het harde endocarp, dat het zaad omgeeft met drie duidelijk zichtbare kiemopeningen. Bij de kieming komt de kiem door een van deze openingen naar buiten. De drie kiemopeningen zijn de overblijfselen van de in aanleg uit drie vruchtbladen bestaande vrucht.
De palm is een eenzaadlobbige en het zaad bestaat uit één kiemlob, dat het transport van het reservevoedsel naar de kiemende plant verzorgt. Het reserve voedsel in het zaad bestaat uit wit, vet, vezelig kiemwit (endosperm), de kokos dat onder andere gedroogd als kokosmeel in de handel komt en een half troebele vloeistof, het klapperwater (het vloeibare kiemwit, vaak ten onrechte klappermelk of kokosmelk[1] genoemd). Bij een volledig rijpe vrucht bestaat al het kiemwit uit het vezelige kiemwit.