lichte vorst !

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 13/12/2004 - 20:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

lichte vorst !

In het westen lichte vorst.(nu 19.20 uur -0,5 graden).Palmboompjes doe ik niets aan (trachy,chamaerops).Musa basjoo ook nog niet,dat zie ik morgen wel. Jong olijfboompje vergeten,staat in de volle grond,hmm ik hoop dat het goed gaat. Het kan -6 worden.Phoenixen in pot wel in de schuur gezet.Cordeline Austr. staat nog buiten,maar een beetje beschut.(was ook niet zo duur).En kleine Eucalyptusinfo-icon Gunni staat ook nog in de grond,geeft niet want heb er nog een paar binnen.Orleander,1 in pot,1 in de volle grond,staan buiten.(die in de grond heeft het naar zijn zin,die groeit onwijs).Voor de rest,is het weer afwachten,wat deze winter ons brengt.

do, 16/12/2004 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het olijfboompje zullen de takken afsterven bij 2 graden . De Cordeline Australis is winterhard. Eucalyptusinfo-icon is vorst verdragend, mits de grond een goede dranaige heeft. De Orleander binnen zetten, is vorstgevoelig.

do, 16/12/2004 - 20:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Orleander wordt een experiment,ik heb ze -6 zien overleven zonder bescherming. Dit zijn maar stekjes die over zijn,van na het snoeien. De moederplant in pot gaat wel naar binnen.Dat is een 5 jaar oude griekse orle. Meegenomen als stek van vakantie (wit).

do, 16/12/2004 - 20:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eucalyptusinfo-icon ga ik maar even uitgraven,want die staat in natte grond.En is dit jaar pas geboren.ff de winter koel binnen.

do, 16/12/2004 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ze schrijven of vertellen wel eens hoe een plant verzorgt moet worden, maar dan zijn ze oh zo eigen wijs. Vadertje van mij had een prachtige Skimmiainfo-icon. Stond in de vole zon. Oeps stond er niet in de boeken dat dat toch echt niet mocht. Kortom sterkte met de overleving van de beplanting. Anders leen je ze je jas.

vr, 17/12/2004 - 21:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Eucalyptusinfo-icon gunnii hebben wij al enkele jaren buiten in de volle grond staan. Lijkt totaal geen last te hebben van onze winters...
Pieter

vr, 17/12/2004 - 22:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

klopt, de eucalyptusinfo-icon gunnii stond bij mij ook al als jong plantje gewoon onbeschermd buiten (wel zuidkant van de woning). Werd op 5 jaar een prachtige robuuste boom...... en viel toen gewoon om nadat de steunpaal was doorgerot.....die verrekt domme boom had blijkbaar een belachelijk klein wortelgestel ontwikkeld. Volgende poging hopelijk meer geluk.

za, 18/12/2004 - 01:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ok,jolande,je hoeft niet alles volgens het boekje te doen,maar dit zijn planten die hier totaal niet thuis horen.Als een skimmiainfo-icon dood gaat koop je voor 3,95 een nieuwe bij de intratuin.Maar bij een zelf gekweekte plant ligt dat toch anders.Nu is een euc.gunni niet zo moeilijk,maar sommige palmsoorten wel,dus daar besteed ik wel extra aandacht aan.groetjes harry

za, 18/12/2004 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant word niet als 100% winterhard gezien. De standplaats zal hier zeer bepalend zijn. Hoe meer beschut hoe liever. De plant bedekken met een mulchlaag is een optie. Anders zoals ik hier boven hebt beschreven.

do, 23/12/2004 - 14:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is 'orleander' hetzelfde als oleander? Ik heb vorig jaar een oleander in de volle grond gezet. Deze heeft de vorige winter overleefd. Een andere oleander in pot stond tegen de gevel van het huis, met noppenfolie omkleed. Het nadeel is echter dat deze vorstgevoelige planten heel veel tijd nodig hebben om op gang te komen in het voorjaar. Dit heeft tot gevolg dat de bloei pas komt als de dagen kouder worden. Zodoende heb ik maar een bloem gehad in de potoleander. Deze winter doe ik een experiment met de volle grondoleander: ik heb er gaas omheen gedaan. De ruimte tussen gaas en plant heb ik opgevuld met een isolerend laagje van gedroogd plantenmateriaal. Ik ben benieuwd of dit van invloed is op de vorming van bloemen volgend jaar.

Onderwerp gesloten