Ik vond hier op de markt(in Bangkok) twee soorten nootmuskaat. De eerste is Myristaca fragrans, en ruikt ook heel lekker. De tweede heeft geen geur als ik em doorsnijd. Iemand een idee welke soort het is ?
Bedankt voor de snelle reply. Gelukkig was ik niet echt van plan om die spullen op te eten, dat doe ik nooit, maar ruiken kan wel.
bedoel je de eerste of tweede ? Want de tweede heb ik kunnen determineren . Dat is nl Areca catechu, de betelnoot. Wil ik ook niet eten, maar ik heb het in het verleden wel geproefd, het is vreselijk.
Beste, Ik vermoed dat u gelijk heeft. Ik heb de uitvoerig vergeleken en Myristica fragrans heeft iets langwerpige zaden terwijl Myristica sebifera blijkbaar iets rondere zaden heeft. Mijn 'sebifera' zaden ruiken nochthans heel lekker :-)
nr 2 is de doorgesneden fragrans
nr 3 is de gesloten Myristica ?
nr 4 is de doorgesneden Myristica ?
Niet opeten!
Is dodelijk, evenals een eetlepel laat je al black-out gaan of zelfs de dood kan intreden.
Bedankt voor de snelle reply. Gelukkig was ik niet echt van plan om die spullen op te eten, dat doe ik nooit, maar ruiken kan wel.
bedoel je de eerste of tweede ?
Want de tweede heb ik kunnen determineren . Dat is nl Areca catechu, de betelnoot. Wil ik ook niet eten, maar ik heb het in het verleden wel geproefd, het is vreselijk.
De myristica sebifera is ook een soort.
Of de grote noot is met schil eromheen.
De toxische werking kan langer dan 24 uur aanhouden, zelfs 48 uur.
Word minder toegepast in de keuken, men vervangt vaker met olie voor langer smaakbehoud dan nootmuskaat.
Beste,
Ik vermoed dat u gelijk heeft. Ik heb de uitvoerig vergeleken en Myristica fragrans heeft iets langwerpige zaden terwijl Myristica sebifera blijkbaar iets rondere zaden heeft.
Mijn 'sebifera' zaden ruiken nochthans heel lekker :-)
bedankt voor de info
peter
er is vd eerste soort zelfs meer info te vinden onder de naam
Virola sebifera
eentje die dus ruikt al nootmuskaat, maar het helmaal niet is.