Te veel en tegelijk te weinig water bij mijn areca

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 15/02/2006 - 16:44
annemaal

Te veel en tegelijk te weinig water bij mijn areca

Hoi. heb enkele maanden geleden een chrysalidocarpu areca gekocht... leuke plant, mooie plant.
Nu beginnen de toppen van de bladeren de verdorren, wat op droogte zou wijzen, tegelijk ligt er witte schimmel op de potgrond, wa zou wijzen op teveel water... vanonder, op de "stammen" staan ook verschillende kleine bruine streepjes, maar die stonden er al bij aankoop vd plant. Waarop kan dit wijzen? Alvast bedankt hoor!

Te veel en tegelijk te weinig water bij mijn areca
wo, 15/02/2006 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

foto zou makkelijk zijn, kan me niet helemaal een beeld vormen, kan ook een schimmeltje zijn dat er in zit, want water moet ie zat hebben, ook kan het zijn, dat de grond te zout is, (te veel mest) dan is er een kans op omgekeerde osmose dat wil zeggen dat de grond het vocht uit de plant haalt,

sterkte verder.

do, 16/02/2006 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Okee,dit is volgens mij zo,n plant die je moet zien als een bos bloemen! (als ik het fout heb,gaarne reactie!,Ik heb hem niet ,want katten houden van dat grasachtige spul) De plant overleeft onze droge,warme huiskamers niet! elke dag twee keer nevelen ,dat helpt. Maar dat vind het huis niet leuk! (laminaat,behang).Koop hem in het voorjaar(als de cv uitgaat), En als hij bruin wordt door de verwarming,gooi je hem weg. Anders moet je hem op een koele kamer (12 graden) laten overwinteren,als de cv aangaat (najaar) en als de cv uitgaat (voorjaar) weer in de huiskamer zetten.Dit geldt ook voor de kokospalm,en andere zachtbladerige palmen.

vr, 17/02/2006 - 11:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die bruine streepjes op de stengels horen van nature bij de plant. Het zijn vezels van de stam; in weze een kleine vorm, wat we bij andere palmen veel duidelijker tegenkomen, bv de cocosvezels.
Op de potgrond is echter wel wat wit schimmelpluis te zien.
De Chrysalidocarpus lutescens wil in tegenstelling tot andere palmen veel water. Zet hem gerust in een schotel water, maar laat af en toe de kluit wat drogen, bv in de winter bij lagere temperatuur.
Ik ben het geheel niet eens met de reactie, dat dit een weggooiplant zou zijn. Deze palm is wel wat lastiger te houden dan een Howeia, maar met wat extra zorg, moet het toch lukken.
Succes!

zo, 20/01/2008 - 13:29
ronah

Hoi,
heb helaas hetzelfde probleem + dat er op de bladeren en de steel harde, bruine stipjes op zitten. Ik heb nog nergens gelezen dat iemand anders hier problemen mee had. Durf het ook nog niet zo goed met spiritus te behandelen. Ondertussen blijft er niets van mijn plant over. We hebben er trouwens twee. De ene plant heeft helemaal geen problemen, staat in de hoek, niet te dicht bij een warmtebron. De andere plant stond wrsch op de toch en bij de verwarming. Nu verplaatst, maar wrsch te laat. Help, kan iemand mij vertellen hoe de plant moet verzorgen?

zo, 20/01/2008 - 13:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bovenstaande reactie al gelezen?

zo, 20/01/2008 - 14:13
kroisos

ik ben het met greenconnection eens. de Dypsis lutescens(Chrysalidocarpus lutescens) is één van de weinige palmen die als kamerplant te houden zijn. zet ze wel op een licht plaats een eind verwijderd van de verwarming. droge lucht haten ze. tijdens de winter de grond licht vochtig houden en tijdens de zomermaanden ruim water en mest geven.

gr
kristof

ma, 21/01/2008 - 00:19
Somnus

Ik heb er zo ook eentje gehad.
Ik vond echter dat die wel vrij goed groeide, stond aan het raam aan de noordkant dus hij had toch niet veel licht en water kreeg hij eigenlijk maar eenmaal per week wat te weinig zou zijn.
Toen kreeg hij wolluis, van die witte wolachtige plekken op de stelen en ondanks het veelvuldig via water toedienen van produkten heef hij het toch niet overleefd...
Maw mooie plant maar zo te zien wel moeilijk om te houden door de beesten die de plant op de duur kapotmaken.

ma, 21/01/2008 - 00:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een plant die te weinig licht en water krijgt, verzwakt op den duur en zal sneller vatbaar worden voor ziekten en aantastingen.

Onderwerp gesloten