Blad van Japanse wijnbes ontkleurt

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 04/08/2011 - 22:07
Draco

Blad van Japanse wijnbes ontkleurt

Het blad van de Japanse wijnbes vertoont een karakteristieke ontkleuring met uitzondering van de zones langs de nerven. Vermoedelijk heeft het met de mineralenbalans te maken, een tekort of teveel aan....? Ook zijn de bessen op sommige takken kleiner en minder sappig. Wat zou de oorzaak kunnen zijn met welke remedie?

Blad van Japanse wijnbes ontkleurt
vr, 05/08/2011 - 23:57
guy_fruit

Lijkt me een tekort aan voedingsstoffen (vooral magnesium tekort).
Een te natte (zure) grond kan dat ook veroorzaken.

Remedie:
Aangieten of bladeren nat spuiten met kieseriet/bitterzout (= magnesiumsulfaat).

Guy

za, 06/08/2011 - 02:54
Draco

Goed idee, ga ik proberen. Bitterzout heb ik bij de hand. Een magnesium tekort zou je niet direct verwachten op zeeklei en zavel, maar misschien is het moeilijk beschikbaar.

Onderwerp gesloten