druiven

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 03/08/2007 - 21:56
jasi

druiven

wij hebben een jonge druif vorig jaar voor de eerste keer twee trosjes werden zwart en sprongen open,
Dit jaar de boom vol trossen wij blij natuurlijk,nu beginnende druiven te kleuren dachten wij ,maar ze worden wel donker en verschrompellen en vallen af,weet iemand raad anders halen we de boom er uit. en planten een boskoop glorie,we hebben deze gekregen en dus geen naam.
een groet
jasi

vr, 03/08/2007 - 23:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk is het een kas-druif, die voor ons klimaat minder geschikt is.

za, 04/08/2007 - 21:36
anopoeld

We hebben dit jaar veel regen gehad.
kan het zijn dat de worltels tijdelijk onder de grond in het water hebben gestaan,waar door ze deze gedeeltelijk zijn verloren.
Nu het iets beter weer is geworden(snel wisseling van klimaat) de struik het vocht uit de druif en stelen van de tros heeft gehaald.Waar door lamsteligheid.
Het open springen is het tegen over gestelde.(als het geen meeldauw is).
Jan

do, 09/08/2007 - 15:31
hdr

Ook bij ons vallen er veel kleine druifjes op de grond.Ik heb dit nog niet meegemaakt er blijft bijna niks meer van de tros over.Wie weet wat te doen?

do, 09/08/2007 - 23:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een vroege van der laan (witte), dit jaar voor het eerst vol met trossen druiven. Nu bij heel veel trossen kleuren ze donker en lijken ze te verschrompelen.

Kan ik er nog iets mee?

vr, 17/08/2007 - 15:09
joop57

Ik heb precies hetzelfde gehad, ik had een aantal jaren een Boskoop Glory staan.
Altijd heel veel lekkere druiven gehad, alleen dit jaar hopeloos alle druiventrosjes vielen eraf. Komt door het slechte weer, heel veel regen, daar kunnen druiven niet tegen.
De Druif heb ik nu in zijn geheel verwijderd.

Tevens heb ik net 2 nieuwe druifplanten geplant de Himrod (witte) en Regent (blauw). Die goed tegen ziekteresistent zijn.
Nou maar afwachten hoe ze het volgend jaar gaan doen.

Joop

do, 01/11/2007 - 22:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer dat sommigen in paniek hun druif verwijderen en vervangen door een ander ras. Dat was niet nodig geweest, want de grijs verkleuring is ontstaan door het weer van afgelopen seizoen (2007). Tijdens en direct na de bloei hebben we vaak neerslag gehad. Aangezien de druif voornamelijk een windbloeier is, is hij gebaad bij droog weer. Door de regen zijn de pollen niet goed verstoven en vaak blijven kleven aan de stempel en het vruchtbeginsel. Dit was een ideale voedingsbodem voor met name meeldauw en valse meeldauw. De vruchtjes zijn dus in die periode al geïnfecteerd, maar daarna nog even gegroeid en vervolgens grauw en grijs geworden. Het enige wat de plant kan doen is ze afstoten en dan vallen ze als junival bij peren, in augustus en september op de grond. Mijn ervaring dit jaar (twee hectare biologische wijngaard met 15 verschillende rassen) is dat slechts enkele soorten nauwelijks last hebben gehad van deze aantasting.
Spuiten met zwavel of een middel tegen valse meeldauw tijdens en net na de bloei is het enige afdoende middel.

Domein Hof te Dieren, wijngaard. Youp Cretier
www.domeinhoftedieren.nl

Onderwerp gesloten