druiven
#1
zo, 09/11/2008 - 14:01
druiven
ik heb een prachtige Rembrandt staan in mijn volkstuin (zandgrond) hij staat daar nu 3 en een half jaar. Hij groeit ieder jaar goed. Bemesting met de bekende druivenmest. Ik haal te veel aan uitlopers weg de plant draagt veel vrucht prachtige trossen worden mooi blauw maar.......... de smaak is vreselijk vruchtvlees is geleiachtig. Dit jaar heb ik ze extra lang laten hangen (de vogels willen ze ook niet)dan wordt het geleiachtige iets minder maar de smaak is niet goed
Heeft iemand hier ervaring mee?
Het soort Rembrandt is een wijn druif geen tafeldruif,sterke foxy smaak.Resistent tegen ziekte.Om druiven zoeter te krijgen moet men minder trossen er aan houden.
jan
Bekijk die Rembrandt als een mooie sierdruif!
Indien u een lekkere eetdruif wil die ook gezond groeit dan moet u één van de volgende (blauwe) rassen planten: Muscat Bleu, Ester, Lidi, Ganita of Nelly.
November en december zijn ideaal om nieuwe druiven aan te planten...
Infobron: https://tinyurl.com/y5287sxv
Guy